Za jeftine stanove već se prijavilo oko 5.000 kupaca

Oko 5.000 zainteresovanih kupaca već se prijavilo za 4.578 jeftinih stanova, koliko će ukupno biti izgrađeno na prostoru bivše kasarne "4. juli" u Beogradu, rečeno je danas u Građevinskoj direkciji Srbije (GDS).

Svi punoletni građani će imati pravo da kupe stan, s tim da će članovi jedne porodice moći da kupe samo jedan stan, a moći će da se kupe preko kredita poslovnih banaka, subvencionisanih kredita i gotovinski.
Zainteresovani građani koji žele da kupe stan treba da pošalju mejl Građevinskoj direkciji Srbije na adresu office@gds.rs sa fotokopijom lične karte i kontakt telefonom, kao i da navedu kvadraturu stana koju žele da kupe, a mogu da odu i lično.

Ukupno će biti izgrađeno 4.578 stanova, od čega 212 garsonjera, 960 jednosobnih stanova, 456 jednoiposobnih, 1.285 dvosobnih, 281 dvoiposobnih, 1.094 trosobnih stanova, 164 troiposobnih i 126 četvorosobnih stanova.
Pored stanova na toj lokaciji biće izgrađeno i 177 lokala, dve škole i dva obdaništa, zdravstveni centar i drugi prateći objekti, a u ceo projekat, odnosno u izgradnju ukupno oko 500.000 kvadrata, biće uloženo oko 250 miliona evra.
U oktobru se očekuje dobijanje građevinske dozvole, kao i raspisivanje tendera za izgradnju stanova, čija cena neće biti veća od 1.290 evra sa PDV - om, kažu u Direkciji.
Početkom izgradnje tog kompleksa, po dobijanju građevinske dozvole, počeće i zaključivanje Ugovora o kupoprodaji na taj način što će Direkcija pozivati redom sve građane prema datumu prijave da zaključe ugovor.
Radovi na rušenju objekata kasarne počeli su 30. avgusta i biće završeni sredinom septembra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar