Za Dorćol po meri čoveka

Uz moderan stambeno poslovni objekat Galerija apartmani u saradnji sa gradom biće uređen i javni park koji će, ne samo ozeleniti ovaj deo grada već i poboljšati kvalitet života.

Poznato je Dorćol posle kalemegdanske tvrđave najstariji deo Beograda. Vremenom stare kuće i uske ulice su nestajale, a izgrađene su modernije zgrade. Stari Dorćol, nekada sinonim za šarm i boemski duh Beograda, sredinom prošlog veka razvio se, u jednom svom delu, u sivu i prometnu industrijsku zonu. Oni koji se sa nostalgijom sećaju nekog drugačijeg Dorćola, misle da se zauvek izgubio onaj stari staj, kada je bio centar svih gradskih dešavanja.

Ideja da se duh tog beogradskog kraja oživi polako je nestajala, a onda su naprasnopočeli da se grade moderni stambeni i poslovni objekti, kako piše Politika. To je povratilo nadu, oživelo sećanja i stvorilo viziju novog, starog Doćola po meri čoveka.

Nije slučajno da sve veći broj uglednih domaćih i stranih kompanija za svoje sedište izabralo baš ovaj deo grada. Prvi ATP teniski turnir organizovan u Srbiji održao se upravo na Dorćolu, a dorćolska obala Dunava naziva se sve češće najlepšom u čitavom toku ove reke.

Među novim građevinskim objektima, savremenim marketima i velikim brojem potpuno novih zgrada, pozicionirao se najveći i po mnogima odličan stambeno-poslovni kompleks Galerija apartmani. Pored vrhunskog kvaliteta gradnje na svega 800 metara od Trga Republike i par stotina metara od Dunava, Galerija apartmani pružaju jedinstven pogled na Beograd i reku. Čak ni precizni i do detalja promišljeni projektanti nisu mogli ni slutiti da će ovaj moderni objekat svoje stanare počastiti sa ovako šarolikim pogledom na grad. Prostrani pogled sa terase ili prozora u retkim prilikama kada je moguć, daje je poseban ekskluzivitet stanu i privilegija je malog broja stanara centra grada.

Galerija apartmani ulaskom u poslednju fazu građevinskih radova stvaraju jasnu predstavu o ovom delu grada u koji se vraća, osvežen i u novom ruhu, duh starog Dorćola, kao posebnog centra. Na jasan i očigledan način, ovaj objekat najavljuje drugačiju i bolju sudbinu starog Dorćola u kome će zelenilo da zameni sivilo koje je decenijama dominiralo ovim delom grada.

„Učestvujemo u oživljavanju jednog dela grada. Ponosni smo što smo među prvima prepoznali potencijal starog Dorćola i što će Galerija apartmani u potpunosti odgovoriti na potrebe savremenog stanovnika Beograda,“ kaže Aleksandar Zavišić, generalni direktor kompanije, koja realizuje projekat.

Pored stanova, poslovnog i prodajnog prostora, objekat je opremljen i dovoljnim brojem podzemnih garaža, recepcijom i video nadzorom, a kompanija Okean Atlantik International obećava da će kontinuirano voditi brigu o stanarima, njihovim potrebama i razvoju starog Dorćola, gde se nalazi i sedište beogradskog ogranka ove međunarodne kompanije iz Sjedinjenih Ameičkih Država. U saradnji sa gradom Beogradom kompanija OAI će realizovati i javni park predviđen detaljnim urbanističkim planom u okviru bloka što će biti posebna prednost ovog novog kompleksa na Dorćolu.

Podsećamo da je stari Dorćol nekada bio poznat i po divnim baštama i dudovima. Bilo bi lepo da ne ostanu samo uspomena.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar