Vikendice u Srbiji nikad jeftinije – Najtraženije na Fruškoj Gori, u Sremskim Karlovcima…

Vikendice po Srbiji nikad nisu bile jeftinije. Ponuda vikendica je velika, a kuća sa okućnicom u mirnom mestu može da se nađe i za samo nekoliko hiljada evra.

Nekada su vlasnici vikendica odbijali da prodaju vikendice na obroncima Fruške gore, kraj Dunava, Save, Tise, Velike Morave, verovatno zbog manje potražnje. Šta god da ih je sada podstaklo da promene mišljenje, činjenica je da je ponuda nikad bogatija, a cene nikad niže.

Okolina Beograda

Nekada je vikendica nedaleko od Beograda bila prestiž, a danas su njihove cene prilično pale. Svoj kutak možete pazariti i za 20.000 EUR . Najpopularnija mesta za vikendice oko Beograda su Avala i Lipovica, pa najviše Beograđana nastoji da u blizini Lipovačke šume, idealnom mestu za roštiljanje, sebi odvoji prostor. Ako vam se ta ideja dopada, možete da razmislite i o vikendici na Avali ili ste možda zainteresovani za Grocku, gde se smatra da ima oko 8.000 vikendica.

U Lipovici u proseku, kvadratni metar kuće košta 510 EUR dok kod Lipovačke šume cena pada za oko 50 EUR. To znači da za, veliku vikend kuću od 100 kvadrata, treba da izdvojite manje od 50.000 EUR, koliko vam treba za garsonjeru u centru Beograda. A budući da je reč o vikendici, možete tražiti i one manje kvadrature. U Grockoj je prosečna cena kvadrata 430 EUR, a u Ritopeku oko 500 EUR. Na Kosmaju koji je izuzetno popularan i gde lako možete kupiti ili prodati vikendicu, jer interesovanja ima, kvadrat u proseku košta 350 EUR, a slično je i na Avali.

Kad prosečna cena nije jedini reper?

Prosečnu cenu je najbolje uzimati kao reper ako kupujete vikendicu pored Beograda jer je to tržište najživlje. Kako zalazite po unutrašnjosti, druge stvari uzimaju primat. Razlike u ceni kvadrata mogu biti velike, a to je mahom zbog stanja objekta, a manje zbog samee kvadrature. U unutrašnjosti ima dosta primera da su se vlasnici davno odselili samo žele da se reše vikendice i što pre. Tada cene padaju i na 200 i manje EUR po kvadratu.

Novi Bečej – kuće već za 3.500 EUR

Vlasnici starih kuća u selima Banata odustaju od njih i prodaju ih po zaista niskoj ceni. Primera radi u Banatu može da se nađe petosobna nekretnina po simboličnoj ceni od tek 3.500 EUR. Realno je da za taj isti novac možete kupiti polovan auto ili ga potrošiti na malo skuplje porodično letovanje, ali nekretnina vam ostaje.

Lokacija idealna za pecaroše i zaljubljenike u Tisu je okolina Novog Bečeja. U okolini Novog Bečeja, trenutno je na prodaju vikendica od 5.000 evra. Vlasnik je naglasio da je prodaja hitna, kao i da cena nije fiksna, što znači da vaše pregovaračke veštine mogu da vam obezbede i popust na početnu cenu. Najskuplje vikendice u ovom mestu i okolini koštaju oko 20.000 evra, dok je već za pola od toga, za 10.000 izbor prilično veliki.

Palić diže cenu

Na Palićkom jezeru pa i u okolini cene nekretnina su, zbog zainteresovanosti turista, ipak znatno više. Tako ovde može da se kupi vikendica po najnižoj ceni od 20.000 EUR i to ako imate sreće da naletite na hitnu prodaju. Ako baš hoćete da birate, budite spremni i da odrešite kesu, jer vikendice, ako su u samoj turističkoj zoni mogu da koštaju od 100.000 do 200.000 EUR, pa i više.

Vikendice kraj Morave i za 3.000 EUR

Ljubitelji Morave mogu proći veoma jeftino. Na primer, u ponudi je zidana vikendica od 24 kvadrata i 9 ari placa sa voćem, na, kako je vlasnik opisao, izuzetno plodnom zemljištu i na svega 100m od Morave. Na mestu je gde reka ne plavi, pored moravskog mosta na beogradskom putu iz Požarevca, a cena joj je 4.000 EUR. Ako krenete dalje ka unutrašnjosti cene su niže, a izbor solidan.

Tražena Fruška gora, Sremska Kamenica...

Popularna Fruška gora ima potencijal da postane pravo elitno viked mesto. Tu je prosečna cena kvadrata oko 450 EUR. Popularno vikend naselje je i Sremska Kamenica, gde je za kvadrat potrebno odvojiti 707 EUR, dok je prosečna cena kvadrata na Alibegovcu još niža.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar