Uskoro počinje izgradnja novih kuća u Obrenovcu

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je danas da je do sada izdato više od 1.000 rešenja za isplatu materijalne pomoći poplavljenima, da su prva sredstva već prebačena na račune građana i najavio je početak izgradnje novih kuća u narednih nekoliko dana.

- Ovde je potrebno izgraditi 69 novih kuća u prvom mahu - rekao je Čučković i dodao da je opština do sada izdala rešenja za prvih 25 koje će se graditi iz donacije Kuvajtske Vlade.

Prema njegovim rečima, izgradnja tih kuća počeće u narednih nekoliko dana kada rešenja postanu pravosnažna.

Govoreći o izdavanju rešenja za isplatu materijalne pomoći, Čučković je istakao da su danas došli pravnici i stručna i tehnička pomoć iz Beograda i da je izdato 165 rešenja.

- Za sutra je pozvano 240 ljudi tako da ćemo sigurno po nalogu premijera taj posao završiti do kraja avgusta i svi građani će dobiti rešenja, prevashodno oni kod kojih su imovinsko-pravni odnosi u redu - rekao je on.

Podsetio je da je u Obrenovcu poplavljeno 11.500 dobara, te da je potrebno izdati 6.500 rešenja.

Upitan da li bi promena pravila za dodelu pomoći ubrzala proces izdavanja rešenja, Čučković je naveo da je u svakodnevnoj komunikaciji sa Kancelarijom Vlade Srbije za obnovu poplavljenih područja i da je potrebno prilagoditi neka pravila stanju na terenu.

- Imate domaćinstva koja se vode na starije članove porodice koji nemaju račun u banci, a koji žele da ovlaste svoju decu ili unuke da novac bude uplaćen na njihov i to bi u trezoru trebalo da se toleriše uz izjavu tog građanina, kako ne bismo terali starije da bespotrebno otvaraju račune u banci - objasnio je Čučković.

Takođe, kako je rekao, potrebno je izaći u susret osobama koje su pre nekoliko godina kupile nekretninu, imaju kupoprodajne ugovore, a još uvek nisu uneli tu promenu u vlasničkom listu u katastru.

- Predložili smo da se uzme u obzir i ukoliko je taj kupoprodjani ugovor potopljen i nema dokaza u sudu. Dokaz da je osoba živela tu može da bude izjava dva svedoka pod krivičnom i materijalnom odgovornošću, kao i računi za struju - dodao je predsednik opštine Obrenovac.

On je pohvalio posvećenost Kancelarije za obnovu "da svaki dinar završi na pravom mestu", kao i posvećenost grada Beograda, Vlade Srbije i administracije u Obrenovcu da se tehničke stvari sprovedu brzo i na pravi način.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar