Uputstvo za sve vlasnike stanova: Šta da uradite?

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture priprema uputstvo, koje će u narednih nekoliko dana biti dostavljeno stanarima zgrada.

Uputstvo će naime biti dostavljeno vlasnicima stanova u zgradama, a u vezi sa svim nedoumicama u primeni novog Zakona o stanovanju.

Ovo je novinarima rekla potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović dodajući da bi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada mogao u potpunosti da zaživi tek za oko godinu dana, tačnije kada sve zgrade u Srbiji budu imale upravnike.

"Razgovaramo i sa Privrednom komorom Srbije u vezi s obukom upravnika zgrada. Sve ćemo uraditi sihronizovana kad je reč o eventualnim pitanjima i problemima", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara.

Kako kaže, to ministarstvo zajedno sa PKS priprema uputstvo, koje će u narednih nekoliko dana dostaviti u sve zgrade koje trenutno imaju predsednike skupština stanara ili kućnih saveta.

Mihajlovićeva ističe da se taj zakon odnosi na sve građane Srbije i da se pripremaju razna objašnjenja njegove primene.

"Ništa se neće uraditi represijom i kaznama, već tako da ljudima bude sve nacrtano i objašnjeno korak po korak šta treba da rade", dodala je ministarka.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar