U Krupnju iduće nedelje počinje izgradnja 28 kuća

U Krupnju bi iduće nedelje trebalo da počne izgradnja 28 kuća najavio je danas predsednik te opštine Rade Grujić, dok je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković najavio da će tokom naredne nedelje biti useljeno 10 kuća koje su izgrađene iz Blic fondacije.

''U ponedeljak počinje gradnja 18 kuća u centru na 18 placeva koja je opština dala svojim sugrađanima'', rekao je Grujić novinarima u Vladi Srbije nakon potpisivanja ugovora o danaciji japanske vlade Gerontološkom centru u Obrenovcu i Domskom odeljenju za stare i penzionere Krupanj.

Kako je rekao, već u toku nedelje, od ponedeljka pa nadalje treba da počne izgradnja i 10 kuća u mesnim zajednicama.

''To znači gradi se ukupno 28 kuća u Krupnju'', rekao je Grujić.

Ukazujući da su juče bili predstavnici UN i izvođača radova koji je dobio na tenderu te da je rok dva meseca, on je naveo da ne sumnja da će kuće biti izgrađene u tom roku.

Kada je u pitanju putna infrastruktura, on je naveo da je ona praktično obnovljena, ali da ima još nešto lokalnih puteva. Što se tiče Obrenovca, prema rečima Čučkovića u toj opštini ima 59 pozitivnih rešenja.

''Četiri porodice će dobiti direktno finansijska sredstva s obzirom da njihovi objekti ne mogu da se naprave na njihovom placu, a 14 porodica je dobilo rešenje i mogućnost da dobiju kuću na javnoj površini i za te porodice je Blic fondacija izgradila već 10 kuća koje će biti useljene tokom naredne nedelje'', rekao je Čučković dodajući da su to bila najveća krizna žarišta kada su u pitanju ljudi koji nisu mogli da dobiju kuće u svom dvorištu.

Kada su u pitanju građani koji su dobili mogućnost da im se kuća izgradi u njihovom dvorištu, on je naveo da 22 domaćinstva zida Kuvajt svojom donacijom, a da se ostala grade sredstvima Evropske unije.

''Za osam kuća koje se grade sredstvima Evropske unije temelji su završeni'', rekao je Čučković objašnjavajući da je njihova procedura takva da se pojedinačno radi tender za izgradnju temelja, što je već uradila paraćinska kompanija, a sada je u toku tender za izgradnju zidanih kuća.

Prema njihovim rečima, rok za njihovu izgradnju je 60 dana, a rok za izgradnju montažnih kuća kuvajtske vlade je 28 dana s obzirom na to da je izvođač radova opredelio pet građevinskih ekipa koje će početi da rade taj posao u ponedeljak.

''Ako računamo zimu po kalendarskom datumu to je stvar koja će biti urađena do 22. decembra. Imaćemo i malo sreće u nesreći, jer je najavljeno malo toplije vreme u jesenjem periodu. Nadam se da neće biti kiše koje će realno onemogućavati brzinu radova u željenom toku i dinamici'', rekao je Čučković.

Čučković je istakao da nijedna porodica neće ostati bez brige pa makar to bio i smeštaj o trošku opštine u privatnom stanu koji ima grejanje u uz smeštaj u hotelu Obrenovac.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar