U avgustu na Voždovcu počinje izgradnja 5.000 jeftinih stanova

Na prostoru kasarne „Stepa Stepanović" u beogradskom naselju Voždovac u avgustu će početi izgradnja modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa više od 5.000 stanova, najavili su juče ministri odbrane i životne sredine i prostornog planiranja Dragan Šutanovac i Oliver Dulić

Posle obilaska te lokacije, Šutanovac i Dulić izrazili su zadovoljstvo projektom izgradnje naselja koji će omogućiti upošljavanje građevinske operative, a građanima da po povoljnim cenama dođu do stana.

Stambeno-poslovni kompleks, koji se nalazi na površini od 42 hektara, obuhvatiće i niz pratećih sadržaja - školu, dom zdravlja, četiri obdaništa, sportske terene, parkove, parkinge... Prvi stanari bi trebalo da se usele krajem iduće godine. Obilasku kasarne „Stepa Stepanović", pored Dulića i Šutanovca, prisustvovao je i direktor građevinske direkcije Dragan Grujić.

Zemljište kasarne, površine 42 hektara, Ministarstvo odbrane ustupilo je Građevinskoj direkciji, a zauzvrat je dobilo 21 odsto stambene površine, ili oko 52.000 kvadratnih metara, vrednosti 75 miliona evra.

Deo tih stanova biće dat pripadnicima VS na toj lokaciji, dok će deo biti razmenjen za druge gradove u Srbiji, rekao je Šutanovac, i dodao da slična razmena sa Građevinskom direkcijom želi da se uradi i u Novom Sadu i Nišu. On je najavio da će Vojska Srbije do kraja godine dobiti 500 stanova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar