STRUČNjAK ZA NEKRETNINE OTKRIVA: Da li će cene u Beogradu rasti i šta nas čeka za dve godine

Porast cena stanova u Beogradu i popunjenost kancelarijskog prostora rezultat su ekonomskog rasta, ocenio je Roman Klot, direktor firme za nekretnine Atrium, na panelu o komercijalnom i stambenom prostoru konferencije o nekretninama i infrastrukturi koja se održava u Beogradu.

On je ocenio da pre nekoliko godina nije bilo verovatno da će prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji dostići dve hiljade evra i ocenio da je interesovanje za kupovinu stanova rezultat obnavljanja privrede, jer se pojavio novac koji se sada ulaze u nekretnine.

Klot je rekao da je veoma iznenađen količinom gotovinskih transakcija prilikom kupovine stanova u Srbiji i dodao da je to najčešće porodični novac, dok se, kaže, u Nemačkoj češće koriste hipoteke.

U Beogradu je sada oko tri posto kancelarijskog prostora prazno, a Klot je podsetio da je taj procenat nedavno bio 30 odsto.

On očekuje da će u sledeće dve godine na tržištu biti oko 100.000 kvadrata novog kancelarijskog prostora koji je sada u izgradnji, što će dodatno pokrenuti tržište.

Iako je tražnja za stambenim prostorom i dalje velika, Klot ne veruje u dalji rast cena.

Za naredne dve godine Klot očekuje da će Beograd dobiti i 800 do hiljadu novih stanova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar