Srbi “navalili” na stanove u Istri

Za nekretnine u Istri najviše su zainteresovani Srbi, a slede Austrijanci, Šveđani, Bosanci i Hercegovci i Holanđani, pokazalo je najnovije ispitivanje portala za oglašavanje nekretnina Crozille.com.

Posetioci iz Srbije pokazuju interesovanje za kupovinu stanova (ponajviše u Puli i Rovinju), ali i kamenih kuća, kao i za najam apartmana tokom leta, dok Austrijanci za kupovinu najviše traže kuće, i to u Rovinju, i građevinska zemljišta u Labinu, prenosi sajt business.hr.

Istarskim lepotama impresionirani su i Šveđani i oni su najviše pažnje posvetili stanovima na prodaju smeštenim u Medulinu, Poreču i Puli. Zanimljiva su im takođe i građevinska i poljoprivredna zemljišta na području Istre.

Bosansko-hercegovačkim posetiocima su zanimljiva građevinska zemljišta i kamene kuće, dok su Holanđanima draži stanovi na prodaju (Fažana, Poreč, Pula, Umag), ali i lokali i hoteli. Slovencima su u najvećem broju zanimljive kamene kuće (Umag, Buje).

Gosti iz Švajcarske, Italije i Belgije su, u većini slučajeva, pokazali interes za stanove i kuće. Po broju pregleda može se zaključiti da su Italijanima zanimljivi Poreč, Pula, Umag. Nemcima su najzanimljivija građevinska zemljišta (bez nekog određenog mjesta, pregledaju celu županiju).

Francuzi traže samo apartmane za iznajmljivanje i ne pokazuju zainteresovanost za kupovinu. Irci su zainteresovani za kupovinu apartmana i stanova. Makedonci, Česi i Crnogorci bi u najvećem broju kupovali stan na području Istre, navodi se u istraživanju koje prenosi business.hr.

Posetioci iz Libana, Rusije, Severne Koreje, Danske i Australije su zainteresovani za kupovinu turističkih objekta na području Istre, a gosti iz SAD-a i Kanade za kupovinu stanova, najviše u Puli i Poreču (ali tu su i lokali te građevinska zemljišta).

Zanimljivo je da su posetiocima iz Katara, Luksemburga i Avganistana najzanimljivije kamene kuće, a gosti iz Indonezije i Benina su isključivo zainteresovani za kupovinu hotela, i to na području Poreča, Umaga i Fažana.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar