Rok za reprogram duga za „Infostan” produžen do 31. oktobra

Gradsko veće usvojilo je odluku da se rok za reprogram duga za plaćanje računa za „Infostan” produžava do 31. oktobra 2014. godine.

Prema podacima JKP „Infostan” od trenutka kada je pokrenuta akcija za sklapanje Ugovora o reprogramu duga do danas, potpisano je više od 11.000 ugovora.

Veliki broj građana zainteresovan je da na ovaj način reši pitanje svog duga, zbog čega je doneta odluka da se produži prvobitni rok za podnošenje zahteva za reprogram duga i to za čak mesec dana.

Prema rečima v.d direktora JKP „Infostan“, Dragiše Vujovića, cilj je da se omogući svim zainteresovanim građanima da ostvare ovu mogućnost i da na taj način postanu redovne platiše.

„Produženjem roka omogućeno je svima koji su zainteresovani da na ovaj način otplate dug na rate. JKP „Infostan” se dodatno angažovalo i produžilo radno vreme filijala kako bi korisnici mogli i u poslepodnevnim satima da pristupe reprogramu. Radno vreme filijala je svakog radnog dana od 7.30 do 19h i subotom od 7.30 do 15 časova. Zainteresovanost građana je velika i veoma smo zadovoljni odzivom. Međutim, iako smo uveli zakazivanje termina za sklapanje Ugovora o reprogramu duga, stvaraju se gužve jer građani obično čekaju poslednji dan“, istakao je Vujović.

Da podsetimo, Gradsko veće je prihvatilo preporuku Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine o potrebi sprovođenja mera kako bi se korisnicima komunalnih usluga koji se nalazi u sistemu objedinjene naplate omoućilo da sklope Ugovor o reprogramu duga. Isto tako, preporučeno je javnim preduzećima da utvrde mere dodatne stimulacije za redovne platiše.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar