Rok za obračunavanje poreza na imovinu ističe danas

Poreski obveznici koji vode poslovne knjige imaju rok do 31. marta da utvrde porez na imovinu za 2014, podnesu poreske prijava i plate poreza na imovinu za prvi kvartal ove godine, saopštila je Uprava javnih prihoda Beograda.

Kako se navodi u saopštenju, prema poslednjim izmenama Zakona o porezima na imovinu, od 1. januara 2014. obveznici koji vode poslovne knjige vrše samooporezivanje, što znači da u skladu sa zakonskim odredbama sami utvrđuju porez na imovinu za 2014. godinu.

"Kako je izuzetno mali broj obveznika do sada izvršio svoje zakonske obaveze, pozivamo ih da to učine najkasnije do 31. marta", navodi se u saopštenju Uprave javnih prihoda Grada Beograda.

Ističe se da nepodnošenje poreske prijave, neobračunavanje i neplaćanje poreza predstavlja poreski prekršaj, za koji su predviđene novčane kazne koje iznose do 100.000 za odgovorno lice, a za pravno lice od 500.000 dinara i više, procentualno do 20 odsto iznosa poreza utvrđenog u postupku poreske kontrole.

Radi omogućavanja blagovremenog prijema poreskih prijava, nadležna odeljenja Uprave javnih prihoda će do 31. marta raditi produženo.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar