Rezultati legalizacije u Loznici iznad proseka

Loznici se uspešno obavlja legalizacija bespravno podignutih objekata, rezultati su iznad proseka ostvarenog na repubuličkom nivou, a očekuje se da bi najavljene olakšice mogle dodatno da unaprede i ubrzaju taj postupak.

Rukovodilac Odeljenja za planiranje i izgradnju grada Vladan Tripković je rekao da je u Loznici podneto 3.515 prijava za legalizaciju i da su svi zahtevi obrađeni tako što su rešeni ili su podnosioci obavešteni o potrebi dopunjavanja dokumentacije.

Prema Tripkoviću, na osnovu zakonskih odredaba i potpune dokumentacije, do sada su u celosti rešena 153 zahteva tako što je po obavljenoj uplati potrebnog novčanog iznosa njihovim podnosiocima izdato rešenje o legalizaciji objekata. Pored toga, u celosti je obrađen još 121 zahtev, a njihovi podnosioci su obavešteti da bi posle obavljene uplate propisane novčane naknade, moglo da ima se izda rešenje o legalizaciji njihovih obekata.

- To znači da je na teritoriji grada Loznice do sada legalizovano oko osam posto od ukupno podnetih zahteva, što je nešto bolji rezultat u odnosu na prosek ostvaren na republičkom nivou koji iznosi oko šest procenata. Izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji, o kojima se još vodi javna rasprava, trebalo bi da pojednostave proceduru i nekima pojeftine legalizaciju - objasnio je Tripković.

Tripković je podsetio da je Gradsko veće Loznice donelo odluku da vlasnicima bespravno podignutih objekata omogući da naknadu za uređenje gradskog građevinskog zemjišta, koja predstavlja najveću stavku u legalizaciji, plaćaju četiri godine u jednakim ratama.

- U postupku koji se sada odvija rešavaće se i pitanje legalizacije objekata započete u skladu sa ranijim zakonskim odredbama, a svi takvi vlasnici su obavešteni šta još od dokumentacije treba da podnesu - dodao je Tripković.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar