Rezervisano 1.000 stanova

GRAĐEVINSKOJ direkciji Srbije pristiglo je oko hiljadu rezervacija za stanove, koji će se od septembra graditi u naselju “Stepa Stepanović” na lokaciji bivše kasarne “4. juli” na Voždovcu.

U Direkciji su iznenađeni tako velikim interesovanjem potencijalnih kupaca posebno kada se ima u vidu činjenica da je u periodu od sredine jula do sredine avgusta na tržištu nekretnina gotovo obustavljen promet. Veliki broj rezervacija objašnjavaju izuzetno povoljnom cenom, koja će sa PDV maksimalno iznositi 1.290 evra po kvadratnom metru.

- Potrudićemo se da cena bude i niža
- Dragan Grujić, generalni direktor Direkcije.


NOVE LOKACIJE

SA Vojskom Srbije Direkcija bi u perspektivi mogla da napravi još jedan “dil”. Reč je o vojnoj lokaciji u Surčinu od 360 hektara gde bi Građevinska direkcija mogla da izgradi oko 40.000 jeftinih stanova. Trenutno su pregovori u toku za kasarne u Nišu, Kragujevcu i Vranju. U Novom Sadu u naselju “Jugovićevo” privodi se kraju izgradnja 180 stanova sa 12.000 neto kvadrata i taj posao biće završen 1. septembra. Završava se projekat za još 20.000 kvadrata stambenog prostora na ovoj lokaciji.

- Ovako veliko interesovanje govori da građani imaju poverenja u državu, jer ovo je državni projekat. Drugo, finansijska konstrukcija je zatvorena, odnosno obezbeđen je novac za izgradnju ovih oko 4.700 stanova. Kada je ta karika u lancu pokrivena znači da će rokovi izgradnje biti ispoštovani, jer to je interes ne samo kupaca, već i banaka, koje kreditiraju posao, Direkcije kao investitora i naravno izvođača da što pre naplate izvedene radove. Lokacijsku dozvolu smo već dobili i izgradnja počinje 30. avgusta. Rok za završetak posla je godinu i po dana. Takođe, ono što je za kupce možda i najvažnije je apsolutna pravna sigurnost, jer znaju da u ovoj kupovini ne mogu da budu prevareni.

Vojska ne sarađuje samo sa Građevinskom direkcijom Srbije već i sa lokalnim samoupravama. Izgradnja stambenih i poslovnih objekata na lokaciji “Bubanjski heroji” u Nišu, koju je grad dobio u okviru razmene nepokretnosti sa Ministarstvom odbrane, trebalo bi da počne u junu 2012. godine. U kabinetu Miloša Simonovića, gradonačelnika Niša, saznajemo da će tek biti utanačen plan izgradnje stanova na ovoj lokaciji, kao i cena kvadrata.

GRADNJA U BROJKAMA

4.700 stanova gradiće se u naselju Stepa Stepanović

18 meseci rok izgradnje za stanove u Voždovcu

30. avgusta najverovatnije počinje prodaja kvadrata

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Rezervisano 1.000 stanova”

  1. slavomir says:

    mogu li dobiti adresu da se prijavim za stan jer vidim da se građevinskoj direkciji vec prijavilo 1000.
    spostovanjem

Ostavi komentar