Prvi stanovi u naselju “Stepa Stepanović“

U naselju "Stepa Stepanović" useljava se prvih pet stotina stanova. Kada bude završeno 2013. godine, imaće 4.600 stanova i u njemu će živeti 13.000 stanovnika.

U novom naselju koje gradi država na mestu nekadašnje kasarne "Stepa Stepanović" na Voždovcu, završeno je prvih pet stotina stanova, a danas se useljavaju i prvi stanari. Cena kvadrata je od 1250 do 1290 evra sa porezom. Kako se najavljuje, svih 4.600 stanova biće završeno do februara 2013. godine.

Prvim stanarima beogradskog naselja "Stepa Stepanović" ključeve su uručili ministar odbrane Dragan Šutanovac i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić. Šutanovac je uručio ključeve petorici vojnih lica, a Dulić petorici građana.

Ključevi će biti dodeljeni vlasnicima 50 civilnih i 30 vojnih stanova, a u toku maja za 500 stanova. Do sada je prodato 2000, a u ponudi je još hiljadu i po stanova površine od 33 do 130 kvadrata.

Katarina Konc iz Građevinske direkcije Srbije rekla je da su "kupci porodice, koje su uglavnom podstanari, tako da su u ovom projektu videli šansu, da na ovoj lokaciji, po ovoj ceni dobiju kvalitetno izgrađene stanove, da žive u naselju koje je planski građeno i koje će biti kompletno infrastrukturno opremljeno".

U naselju planiranom za oko 13.000 ljudi biće oko 3300 parking mesta i 9 i po kilometara novih saobraćajnica. Zelene površine zauzimaće polovinu naselja.

Sva stabla koja su mogla da se sačuvaju sačuvanja su, projektovana je sadnja novih kao i ozelenjavanje celog ovog prostora, zgrade su energetski efikasne, zidovi su od itonga, itong bloka od 20 santimetara , sa termikom, silikatnom opekom, tako da je termički veoma dobro izolovana zgrada. Prozori su petokomorni, od niskoemisiono stakla", objasnila je arhitekta Ivana Vujović iz firme "Deneza M inženjering".

U naselju će biti izgrađene dve osnovne škole, dve predškolske ustanove, dom zdravlja, poslovni i sportski objekti.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar