Prodaja kvadrata na Voždovcu od novembra

Na prostoru nekadašnje kasarne "4. juli" raščišćavaju se parcele za izgradnju stanova, a prijavljivanje potencijalnih kupaca počinje u novembru

Prodaja stanova u naselju “Stepa Stepanović” na lokaciji bivše kasarne “4. juli” počinje 1. novembra, kaže za “Novosti” Dragan Grujić, direktor Građevinske direkcije Srbije. Potencijalni kupci, koji su se kao zainteresovani prijavili Direkciji, biće pozivani po redosledu pristiglih prijava.

- Za dve parcele, ka naselju Kumodraž završeni su glavni projekti i izgradnja prvih oko 150.000 kvadrata bruto površine počinje do kraja ovog meseca - kaže Grujić. - Izrada glavnog projekta privodi se kraju i za još jednu parcelu, koja se nalazi u centralnom delu kasarne. Projekat će biti završen do 15. oktobra, a radovi na tom delu bi trebalo da krenu nedelju dana nakon otvaranja prvog gradilišta.

Grujić ističe da raščišćavanje parcela teče po planu. Izvođači radova na izgradnji naselja još nisu izabrani. Izbor neimara će se odraditi po ubrzanoj proceduri, koju predviđa Zakon o pomoći građevinskoj industriji u uslovima ekonomske krize. Grujić navodi da će na ovom projektu bite angažovane naše najbolje građevinske kompanije.

Na prostoru nekadašnje kasarne biće izgrađeno ukupno 4.578 stanova i 147 lokala. Maksimalna cena kvadrata stana je 1.290 evra.

OTPLATA
Stanovi u naselju “Stepa Stepanović” mogu da se pazare i na kredit, kao i pomoću subvencionisanih stambenih kredita. Pojedini mediji objavili su izjavu ministra Olivera Dulića da će se rate za kredit otplaćivati tek po useljenju. Međutim, uslove kredita određuju banke, a neke od njih su najavile takvu mogućnost, odnosno u ponudi imaju otplatu rata tek po useljenju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Prodaja kvadrata na Voždovcu od novembra”

  1. ANITA TRŠIĆ says:

    Molim Vas pošaljite e mail adresu i web stranicu za kupnju stana,interesuje me stan za kupiti 1soban ili 1,5soban,hvala puno.

Ostavi komentar