Pripremljena gradnja stanova

Na prostoru bivše voždovačke kasarne "4. juli" u Beogradu završeni su pripremni radovi - rušenje objekata i raščišćavanje terena i do kraja januara 2011. biće završeni svi projekti i počeće izgradnja svih 4.578 jeftinih stanova, rečeno je danas Tanjugu u Gradjevinskoj direkciji Srbije.

Trenutno se završavaju radovi na izmeštanju kanalizacije i izradi sistema drenaže.

"Odmah posle praznika počećemo sa pobijanjem šipova, a zbog složenih geoloških uslova terena neophodno je da objekti budu fundirani na šipovima", kažu u Direkciji, najavljujući da će prvi stanovi biti završeni na proleće 2012. godine, a svi stanovi na toj lokaciji u jesen iste godine.

Gradjevinska direkcija Srbije je u decembru pozvala oko 850 gradjana koji su se prijavili za kupovinu stanova na toj lokaciji, od tog broja 550 gradjana je već rezervisalo željeni stan.

Ostali su se uglavnom izjasnili da su zainteresovani za narednu fazu gradnje i biće kasnije ponovo pozvani.

Paralelno sa rezervacijama stanova pre nekoliko dana je počelo i zaključivanje ugovora, a zbog velikog obima posla i procedure Direkcija je do sada sklopila oko 50 ugovora i počelo je njihovo overavanje.

"S obzirom na to da većina gradjana koji kreditom planiraju da kupe stan čeka subvencionisane stambene kredite, sa njima će ugovori biti sklapani posle Nove godine", ističu u Gradjevinskog direkciji Srbije.

Potencijalni kupci, kojih ima više od 12.000, evidentirani su po datumu prijavljivanja i tim redosledom se pozivaju da dodju u Direkciju da pogledaju projekte, rezervišu stan i dobiju sve neophodne informacije o procesu kupoprodaje.

U prvoj fazi u ponudi je oko 1.450 stanova, a ukoliko se potencijalnom kupcu pri prvom pozivu ne svidja nijedan od ponudjenih stanova može da se izjasni za koju je parcelu zainteresovan i biće ponovo pozvan kada se u ponudi budu našli ti stanovi.

Ukupno će biti izgradjeno 4.578 stanova, od čega 212 garsonjera, 960 jednosobnih stanova, 456 jednoiposobnih, 1.285 dvosobnih, 281dvoiposobnih, 1.094 trosobnih, 164 troiposobnih i 126 četvorosobnih stanova.

U prizemlju stambenih zgrada biće poslovni prostor sa 147 lokala, a u okviru stambeno-poslovnog kompleksa biće izgradjene dve škole, dva vrtića, dom zdravlja i tržni centar.

Maksimalna cena stambenog kvadrata iznosiće 1.290 evra sa PDV - om, a Vojsci Srbije će za ustupanje zemljišta pripasti 21 odsto izgradjenih stanova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar