Pravi nameštaj štedi kvadrate

Isti komad može da bude i krevet i radni sto, plakar ili polica. Čak i u malim stanovima odvajanje prostora je vrlo značajno, a za ovu namenu se koriste paravani, sklopive pregrade ili providne police kako biste omogućili nesmetano funkcionisanje i život u malom, ograničenom prostoru, sobe namestite multifunkcionalnim nameštajem i tako uštedite na kvadratima.

namestaj-kreveti-na-sprat (2)

Za početak, dobro i vrlo pažljivo sagledajte šta vam je, zaista, potrebno za optimalno funkcionisanje i boravak u domu. Vodite se saznanjem da ćete u okviru istog prostora obedovati, spavati, pripremati hranu, primati goste, odlagati stvari.

Pre nego počnete sa uređenjem, napravite plan šta vam je potrebno, ali budite maksimalno racionalni i birajte komade nameštaja koji lakom manipulacijom mogu da zadovolje više potreba. Tako će svaki centimetar prostora biti uvek iskorišćen.

Ukoliko želite, duž zidova formirajte niske komode sa fiokama, policama za knjige, koje ćete uz pomoć nekoliko mekanih jastuka pretvoriti u udobnu sofu.

Koristite tabure sa sedalima koja se mogu skidati, pa će njihova unutrašnjost poslužiti kao odlično mesto za odlaganje suvišnih stvari. Birajte krevete sa fiokama, koje značajno mogu da pomognu u situacijama kad nemate dovoljno prostora za postavljanje plakara.

Ukoliko želite da sakrijete deo koji ste namenili za kuhinju, poigrajte se elementom u koji je možete smestiti. Kada je zatvoren, ovaj deo opreme izgleda kao plakar, na koji možete smestiti na primer LCD televizor, a kada se otvori, dobija se potpuno funkcionalna kuhinja sa dovoljno mesta za odlagaje posuđa.

Isti komad nameštaja može biti i krevet, radni sto, plakar i polica, u zavisnosti od doba dana. Jednostavnim razmeštanjem elemenata funkcija ovakvih komada se menja prilagođavajući se vašim potrebama.

Čak i u malim stanovima, odvajanje prostora je vrlo značajno. Za ovu namenu se najčešće koriste paravani, sklopive pregrade ili transparentne police koje će vizuelno podeliti prostor, ali ga neće učiniti skučenim i mračnim. Ovo je veoma bitno u slučajevima kada treba, makar provizorno, odvojiti prostor koji je namenjen deci.

Komad multifunkcionalnog nameštaja srednje visine, koji može biti i krevet i pisaći sto, ukoliko je postavljen kao granica između prostora za odrasle i decu, kvalitetno će podeliti zajedničku sobu.

Za koje god rešenja da se opredelite, bitno je da kombinujete tako da od malog prostora izvučete maksimum.

UREDNO

Nije naodmet napomenuti da male stanove treba držati čisto i uredno, kako bi se dobio utisak većeg prostora, a u tome mogu da pomognu i ogledala, svetle boje, igra rasvetom.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar