Početak izgradnje novog hotela u Beogradu

Uskoro niče Falkensteiner hotel na Novom Beogradu, na kome će direktno biti izgrađena dvanestospratna kula sa kancelarijama i poslovnim prostorom, na površini od ukupno 6000 kvadratnih metara.

Građevinsku dozvolu obe pomenute kompanije imaju već od decembra 2010. godine. Sada kreću bageri za joint-venture projekat akcionarskog društva FMTG i akcionarskog društva MF Beta Nekretnine.

Ukupna investicija gradskog hotela sa četiri zvezdice u kombinaciji sa kulom i poslovnim prostorom visokog kvaliteta na top-lokaciji u Beogradu iznosi više od 40 miliona evra.

Kod ovog projekta izgradnje akcionarskog društva Falkensteiner Michaeler turističke grupacije, (skraćeno: FMTG AG) i akcionarskog društva M.O.F. Beta Nekretnine radi se o Falkensteiner hotelu na Novom Beogradu na kome će direktno biti izgrađena kula od 12 spratova, sa kancelarijama i poslovnim prostorom na površini od ukupno 6000 kvadratnih metara. Boris Podrecca, arhitekta srpskog porekla koji živi u Beču, odgovoran je za ukupno planiranje savremenog dizajna ovog gradskog hotela u poslovnom delu grada kao i za njegov završetak u 2012. godini.

Srbija je šesta zemlja na FTMG karti

Dr Aleksandar Roesler, generalni direktor akcionarskog društva FMTG, je zadovoljan ulaskom na srpsko tržište: ”Sa koinvesticijom ove dve kompanije ne samo da proširujemo asortiman proizvoda u oblasti gradskih hotela grupacije Falkensteiner hotels & residences, već gradimo jedinstveni hotel u Beogradu. U središtu Novog Beograda, gde nastaje poslovni centar, a ipak u blizini centra grada, stvara se kompleks zgrada, koji može da udomi i hotel i poslovnu zgradu. Veoma me raduje i naš korak napred prema istoku. S obzirom na to da već uspešno vodimo jedan gradski hotel u Bratislavi, uskoro našim biznis korisnicima možemo ponuditi još značajnih top destinacija. Balkanska metropola je u proteklih nekoliko godina procvetala, pogotovo za turiste koji posećuju gradske metropole.”

Hotel dobija formu

Trenutno se može samo pretpostaviti koliko se zanimljiv FTMG projekat u Beogradu trenutno gradi. Michaeler & Partner, ćerka kompanija za pružanje turističkih usluga od početka realizacije prati ovaj projekat, koji iz meseca u mesec poprima konkretniju formu. “171 soba modernog dizajna i apartmana, vrhunski opremljena sala za konferencije sa prostorijom u kojoj se mogu održavati i balovi, spa centar i executive lounge u prizemlju čine ono što možemo nazvati „Hardware“. Software, kao što je ’Welcome home’ osećaj ili Alpe-Adria kulinarstvo, sjedinjuje koncept hotelske grupe u Falkensteiner hotelu na Novom Beogradu.”, izjavio je mag. Ditmar Rajndl, izvršni direktor kompanije FTMG.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Početak izgradnje novog hotela u Beogradu”

  1. STEFAN TRAJKOV says:

    VOLEO BIH DA RADIM U VASEM HOTELU .IMAM ZAVRSENU VISOKU HOTELIJERSKU SKOLU U BEOGRADU
    .POZDRAV

Ostavi komentar