Počela izgradnja 965 socijalnih stanova u Ovči

Sekretar privremene uprave Beograda Goran Vesić rekao je danas na gradilišta kompleksa za socijalno stanovanje u Ovči da će prve zgrade biti završene 2015. godine, zahvaljujući donaciji "Komesarijata za izbeglice" u iznosu od pet miliona evra.

Vesić je rekao da će tokom četiri etape radova u Ovči biti izgrađeno 965 stanova, od čega je 230 stanova za izbeglice, 180 za "Fond solidarnosti", a ostatak su socijalno neprofitni stanovi.

- Radovi nasipanja koje finansira grad Beograd pokrenuti su početkom februara i planirano je da budu završeni u roku od 180 dana, nakon čega će početi izgradnja prve zgrade namenjene stambenom zbrinjavanju izbeglih i raseljenih – kazao je Vesić. - "Komesarijat za izbeglice" je posredstvom fondova EU obezbedio donaciju vrednu pet miliona evra kojom će biti završena prva zgrada u ovom kompleksu, namenjena konačnom rešavanju stambenog pitanja za izbegla lica iz preostalih kolektivnih centara.

U novom naselju u Ovči biće u pripremi su projekti za izgradnju vrtića i škole. On je dodao da će stambeni kompleks u Ovči koristiti geotermalnu vodu što će omogućiti značajne uštede u potrošnji struje. Stambeno-poslovni kompleks za socijalno stanovanje je na ulazu u Ovču, udaljen desetak kilometara od Pančevačkog mosta. Projektant je "Saobraćajni institut CIP", a planirano je da se radovi završe 2016. godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar