Od 100 do 300 evra za stan u bilo kom delu Beograda

Studente koji još nisu krenuli u potragu za stanom obradovaće informacija da su stanarine u Beogradu, prema podacima pojedinih agencija za nekretnine, niže i do 20 odsto...

Aleksandra Kon, suvlasnica agencije Alka, kaže da je moguće naći garsonjeru, na primer, u Dositejevoj ulici za 200 evra.

Zavisi koliko para možete da izdvojite, ali za 100 do 300 evra može se naći garsonjera ili jednosoban stan bilo gde u Beogradu - kaže Aleksandra Kon za „24 sata”.
Kon, kao i svake godine, očekuje veću potražnju za stanovima krajem septembra, jer mnogi studenti dolaze baš pred početak školske godine kako bi sačuvali svaki dinar. Većina čeka i mesta u domovima, koji su danas, kako kaže, mnogo bolji i opremljeniji nego ranije.
Kon dodaje da se u ponudi agencije Alka zaista mogu naći stanovi po povoljnim cenama, kao što je, na primer, stan od 35 kvadrata u Učiteljskom naselju za 200 evra mesečno, od 65 kvadrata na Crvenom krstu za 350 evra, ili stan od 100 kvadrata kod „Metropola” za 500 evra.
- Prilikom iznamljivanja stanova depozit je pravilo. U pitanju je uglavnom jedna mesečna kirija kao garancija. Bez depozita možete naći samo kod tetke, prijatelja. Lično svim klijentima preporučujem studente za podstanare, jer su uglavnom u pitanju dobra i vaspitana deca - kaže Kon.
Ona upozorava buduće podstanare da prilikom traženja stana vode računa da ne upadnu u zamku lažnih agencija. Jedino je sigurna ona agencija koja naplaćuje svoju uslugu tek po realizaciji.
- Moj savet je da ne gledate stan ako traže da platite unapred ili ako vas u razgledanje stanova pošalju same. Agencije su u obavezi da vas odvedu da pogledate stan i da naprave ugovor  - kaže Kon.

Podstanari nisu primetili jeftinije stanarine
VESTI - Mirko Mirković, predsednik Izvršnog odbora Udruženja podstanara „Velegrad”, kaže za „24 sata” da u ovom udruženju nisu primetili da su pale cene stanarina. „Ako je tačno, to je odlično, ali mi nemamo takve podatke”, kaže Mirković. Takođe, i u agenciji za nekretnine „King Sturge” kažu da sve zavisi od vlasnika do vlasnika stana, ali da cene nisu značajno pale, odnosno da se nisu mnogo menjale poslednjih godinu i po dana.

Ponuda stanova za iznajmljivanje u Beogradu
lokacija    kvadratura    cena
Beogradska ulica    24    230 evra
Dositejeva    25    200 evra
Ljermontovljeva    30    150 evra
Baba Višnjina    33    300 evra
Ohridska    35    250 evra
Hotel Jugoslavija    35    250 evra
Jove Ilića    50    300 evra
Lekino brdo    41    300 evra
Cvijićeva    60    400 evra

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar