Objavljen javni poziv za izbor suinvestitora za izgradnju turističkog kompleksa “Jabučko ravnište” na Staroj planini

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja objavilo je javni poziv za izbor suinvestitora za izgradnju turističkog kompleksa "Jabučko ravnište" na Staroj planini.

Javni poziv objavljen je u beogradskom dnevnom listu "Politika" i "Financial Times", a rok za dostavljanje izjava o zainteresovanosti je 1. jul.

Kako se navodi, u planu je gradnja hotela, sportsko-rekarativne, saobraćajne, energetske i komunalne infrastrukture, a upravljanje tim kompleksom biće prepušteno investitoru.

Uslov je da potencijalni invetstitor u poslednje tri godine ima najmanje pet investicionih projekata u ukupnoj vrednosti od 150 mil EUR.

Potrebno je da investitor ima dobre stručnjake u kompaniji za upravljanje mestima za odmor ili pismo o namerama menažment kompanije sa dobro poznatim svetskim imenom, kao i potrebno iskustvo u sličnim projektima u turizmu.

Nakon dostavljanja izjava biće sastavljena lista onih koji će biti pozvani da učestvuju u tenderu.

Kako je ranije najavljeno, prva faza radova trebalo bi da počne početkom sledeće godine, plan je da se završi do 2010., a u toj fazi planirana su ulaganja od oko 250 mil EUR.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar