Oaza zelenila, mira i privatnosti u strogom centru Novog Sada – Počela izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa “Podbara”

Oaza zelenila, mira i privatnosti u strogom centru Novog Sada - Počela izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa "Podbara"

U Novom Sadu je nedavno započeta gradnja stambeno poslovnog kompleksa "Podbara", koji je sada najveća investicija i najveće gradilište u srpskoj Atini.

Na prostoru od oko 16.000 m2 nići će savremeni multifunkcionalni objekat koji će imati 130 stanova različitih struktura u četiri pojedinačne lamele u ulicama Marka Miljanova, Đorđe Rajkovića i Kosovskoj.

Objekat sadrži i oko 3.000 m2 reprezentativnog poslovnog prostora uglavnom većih kvadratura što je posebno pogodno za veće trgovačke ili kancelarijske prostore, banke i ostale uslužne delatnosti.

Jedan od najvećih kvaliteta ovog kompleksa je lokacija - na svega 120 metara od pešačke zone Novog Sada, 150 metara od Dunava i blizina ulaza u grad sa pravca auto puta.

Kako je i u Novom Sadu, uz sve ostale veće gradove veliki problem parkiranje, u kompleksu "Podbara" on je rešen najvećom i najsavremenijom podzemnom garažom u Novom Sadu u kojoj će mesto naći oko 120 automobila.

Objekat će u graditeljskom smislu predstavljati svojevrstan poduhvat pošto se gradi u uslovima ekstremno visokih podzemnih voda, na izuzetno kompleksnoj lokaciji po pitanju gradilišne manipulacije.

Na objektu će biti primenjeni najsavremeniji materijali i oprema, kao i neki novi sistemi izvođenja radova. U suterenu je smeštena podzemna garaža, deo suterena, prizemlja i prostori na mezaninu su namenjeni poslovnim prostorima dok su višlje etaže namenjene stanovanju.

Unutrašnje dvorište zauzima gotovo 1.500 m2 jer praktično prostor iznad podzemne garaže biće uređen kao ozelenjeni skver sa dečijim igralištem i predstavljaće mirnu prijatnu oazu zelenila, mira i privatnosti u strogom centru Novog Sada.

Idejno rešenje je uradio arhitekta Đorđe Bajilo a kompletnu projektno tehničku dokumentaciju studio DBA iz Novog Sada kome je poveren i tehnički nadzor nad izvođenjem radova.

Investitor i izvođač objekta je kompanija "Budućnost" ad. Novi Sad, koja je decenijama unazad sinonim za pouzdanog i kvalitetnog investitora i graditelja.

Sa svojim brojnim i proverenim kooperantima "Budućnost" će objekat završiti do jula 2012. godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar