Novi stanovi u Leskovcu prava bagatela – SKORO SVI RASPRODATI

Potražnja za kupovinom stanova u Leskovcu je impresivna a skoro svaki novoizgrađeni kvadrat se odmah proda tvrde vlasnici agencija za promet nekretnina.

Za 26.000 evra možete kupiti potpuno novi jednosoban stan u centru grada, a u tu cenu je čak uračunat i PDV.

Za razliku od takvog stana koji u Beogradu košta minimum 60.000, a u Nišu 35.000 evra, Leskovac je mnogo pristupačniji za lovce na nekretnine.

„Prosečna cena po metru kvadratnom u novosagrađenim stanovima je oko 650 evra sa PDV-om, a u starim stanovima cene se kreću od 500 do 550 evra po kvadratu, ali na taj iznos treba dodati i obavezne popravke i adaptacije“ kaže Veljko Nikolić, vlasnik „Pegaza“, jedne od najvećih agencija u leskovačkom kraju.

Najskuplji kvadrat je u zgradi „Bagat“ u strogom centru grada gde se cena kreće i do 850 evra.

„Ima tu mesta i za pregovore. Što je veća kvadratura investitori su voljni da daju i popuste“ ističe Nikolić.

Svi stanovi u novosagrađenim lamelama pored železnike stanice su, na primer, prodati i useljeni. S druge strane, stari dvosobni i trosobni stanovi i u centru i na priferiji mesecima čekaju kupce, dok je prava sreća prodati neku od mnogobrjnih kuća na ponudi.

U Leskovcu sa druge strane postoji ozbiljan deficit stanova za izdavanje.

„Te rente mogu da se kreću od 100 do 300 evra za neki noviji i luksuzniji stan i to je prinos od 6 do 12 posto na godišnjem nivou, što je 10 puta više od onoga što dobijete u banci kada oročite novac na štednju“, savetuje vlasnik „Pegaza.

Jedini problem se pojavljuje kod onih koji se odlučuju da podignu stambeni kredit jer je kod banaka obavezno učešće od 20 posto od ukupne cene stana jer veliki broj kupaca nema toliko veliki iznois za učešće.

Niko više ne može da vas prevari za stan

Nikolić, koji je postao član Klaster udruženja „Nekretnine Srbije“ koje se bori za uređenje tržišta nekretnina u čitavoj zemlji.

„Izborili smo se protiv haosa i crnog tržišta. Dešavalo se ranije da se jedan isti stan proda više puta i niko zbog toga nije odgovarao. Izborili smo se za novi zakon i sada postoji stroga kontrola„, naglašava Nikolić.

Danas, svako ko se odluči da kupi stan može da proveri da li je agencija, preko koje to čini, legalna.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar