Novi Beograd centralna tema

Četvrta Beogradska internacionalna nedelja arhitekture biće održana od 26. juna do 4. jula, a obuhvatiće oko 40 različitih programa, izložbi, promocija, predavanja i dečjih radionica.

Moto ovogodišnje manifestacije „RE...“ sugeriše „rekonstrukciju, revitalizaciju, regeneraciju i reintegraciju postojeće arhitekture, rekla je Danica Jović Prodanović, jedan od osnivača Beogradske nedelje arhitekture i doskorašnja direktorka Kulturnog centra Beograda. Jedan od centralnih događaja ovogodišnje manifestacije biće naučna konferencija na temu „Redefinisanje posleratne stambene arhitekture Evrope“, koja će biti održana 3. i 4. jula u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu, kako piše Blic.
Učesnici skupa biće arhitekte iz Italije, Nemačke, Velike Britanije, Holandije, Švajcarske i Srbije, a taj program biće završen stručno vođenom šetnjom kroz blokove Novog Beograda i okruglim stolom na temu „Šta s Novim Beogradom?“.
U Austrijskom kulturnom forumu članovi biroa „Pifl“ će kroz predavanja i izložbu predstaviti svoje ideje moguće rekonstrukcije grada Graca, dok će u galeriji „Artget“ biti predstavljeni radovi arhitektonskih biroa „E2A“ (Ekert Ekert Arhitekti) i Teritorijal Ejdžensi iz Švajcarske.
Radovi švajcarskog biroa „Kenc Molo“ biće izloženi u galeriji „Ozon“, a projekat „Legatio“ Kluba mladih arhitekata u izlozima u Ulici Kneza Mihaila.
Posetioci će kroz predavanja i izložbe u Kulturnom centru „Grad“ moći da se upoznaju i sa savremenom arhitekturom Bugarske i Rumunije, a jedan deo ovogodišnje manifestacije biće posvećen predavanjima o urbanoj reciklaži.
U želji da se arhitektura Beograda približi onima koji u njemu žive, biće organizovane i šetnje građana u pratnji domaćih arhitekata i istoričara umetnosti.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar