Nove investicije na Staroj planini – Sve spremno za izgradnju apartmana, čeka se “zeleno svetlo” države

Zimska sezona tek se završila, a srpske planine spremaju se za novi, prvomajski, nalet turista. Na Staroj planini, gde su zadovoljni ovogodišnjim zimskim rezultatima, lani su predstavili nekoliko ambicioznih projekata – izgradnju novih smeštajnih kapaciteta najavili su kompanija "Falkensteiner" i dva domaća investitora.

Kako napreduju ovi projekti, pitali smo predstavnike Javnog preduzeća "Stara planina" i kompanije "Falkensteiner".

- Ugovor sa investitorom koji će graditi multifemili apartmane, je finalizovan, dobijena su pozitivna mišljenja nadležnih ministarstava, a i dalje se čeka odobrenje Vlade - kaže Branko Radan, menadžer za razvoj planinskog rizorta "Stara planina", na naše pitanje da li bi radovi mogli da počnu ovog proleća, kao što je ranije pominjano.

- Projekat je malo usporen zbog izbora, odnosno formiranja Vlade. Naš deo posla je potpuno završen, sve je dogovoreno, tako da se može reći da je projekat 99% izvestan. Čekamo da se formira Vlada i već na prvoj sednici trebalo bi da dobijemo odoborenje za početak relizacije – kaže Radan za naš portal.

Kada je reč o drugom domaćem ulagaču, koji je izrazio interesovanje da na Staroj planini gradi kondotel, zbog nekih proceduralnih prepreka biće neophodno da se ponovo raspiše tender.

- Investitor je i dalje zainteresovan za gradnju kondotela i namerava da se ponovo javi i konkuriše kada bude raspisan novi tender – kaže naš sagovornik.

Izgradnju šest kondotela prošle godine najavio je i "Falkensteiner". Nakon velikog uspeha hotela na Jabučkom ravništu, nameravaju da i dalje investiraju. U toj kompaniji kažu da je hotel na Staroj planini ove zime zabeležio veoma uspešnu sezonu.

- Hotel "Falkensteiner Stara planina" je u zimskom periodu ostvario oko 30% više noćenja nego prethodne sezone. To je dobar pokazatelj da Stara planina postaje sve interesantnija destinacija kako domaćim gostima, tako i inostranim, naročito gostima iz susedne Bugarske i pretenduje da uz dodatne investicije postane jedan od najboljih ski rizorta na Balkanu.

Iako u kompaniji zasad nisu mogli da nam otkriju kada bi izgradnja kondotela mogla krenuti, potvrđuju da su nove investicije u Srbiji u planu, upravo zbog velikog potencijala našeg tržišta.

- Novi investicioni planovi "Falkesteiner"-a za Staru planinu sada se prilagođavaju infrastrukturnim planovima na toj planini i usklađuju se sa postojećim Master planom – kažu u toj kompaniji.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar