NIš: Konkurs za socijalne stanove tek na leto

Iako je pre dva meseca najavljeno da će socijalni stanovi u niškom naselju Duvanište biti gotovi u aprilu, probijen je još jedan rok. U Gradskoj stambenoj agenciji još uvek ne znaju datum za raspisivanje konkursa, sa kojim se kasni skoro godinu dana.

Zbog toga što bi Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita mogla da da negativno mišljenje, u GSA čekaju da se stvore svi uslovi za otvaranje konkursa. Stambene jedinice su većim delom završene, kaže direktor ovog preduzeća Vladan Stojanović, i trenutno se rade još neki priključci.

Čekamo da se stvore svi uslovi da bi krediti mogli da prođu Nacionalnu korporaciju. Ne mogu da preciziram datum, ali se nadam da će u neko vreme tokom leta konkurs biti raspisan. Ostalo je da se završi još partersko uređenje- kaže Stojanović.

Stojanović je pre dva meseca izjavio da je do kašnjenja većim delom doveo izvođač radova "Tončev gradnja", dok je direktor tog preduzeća Novica Tončev tada kazao da se posao odužio zbog "loše urađenog tendera".

Podsetimo, izgrađeno je 70 stanova a na prodaju će biti 52 stana sa projektovanom cenom od približno 700 evra po kvadratu, računajući PDV. Ostalih 18 stanova služiće za iznajmljivanje i neće moći da se prodaju. Grad Niš je u izgradnju stanova investirao 156 miliona dinara.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar