Niš: Konkurs za kupovinu „socijalnih“ stanova najverovatnije u oktobru

Građani koji imaju prebivalište u Nišu, a nemaju nekretnine u vlasništvu, za jedan od 70 stanova koje Grad Niš gradi u Duvaništu moći će da konkurišu najverovatnije od oktobra, najavio je za NTV direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, dodajući da je do ovog trenutka završena trećina radova.

Stanovi će se prodavati za 634 evra po kvadratu, što je, prema Stojanovićevoj oceni, ispod tržišne cene novih stanova u ovom delu grada, naročito ako se u obzir uzme činjenica da su stanovi novi, uz dobar kvalitet gradnje i prateće sadržaje, poput parkinga i dečjeg igrališta.

Nišlije koje ispune uslove konkursa i dobiju mogućnost da uz pomoć kredita dodju do krova nad glavom u nove dve lamele koje se grade za takozvano socijalno stanovanje u Duvaništu, ključ u ruke mogu da očekuju sredinom narednog leta, ocenio je gostujući u emisiji „Hoću da znam“ direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanovic, uz napomenu da je rok za okončanje radova april 2015, koji – kako kaže – može neznatno da bude probijen, isključivo zbog loših vremenskih prilika.

Cena kvadrata u ovoj fazi već je poznata. Biće 634 evra. Stanovi su najrazličitijih struktura, a 18, od ukupno 70, predvidjeno je za izdavanje.

Ovo je treća faza izgradnje socijalnih stanova u Duvaništu. U prve dve izgradjene su četiri lamele koje su dobrim delom useljene, dodaje Stojanović. Izgradnjom ovih 70 stanova projekat se ne završava, jer je, prema najavama nadležnih, u planu ukupno devet lamela. Direktor Gradske stambene agencije kaže da je interesovanje za sada veliko, a oni koji žele da vide kako će budući stanovi izgledati, mogu da kontaktiraju ovu agenciju, a informacije mogu da pronadju i na njihovom Internet sajtu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar