Niš: Kasni izgradnja socijalnih stanova

Direktor Gradske stambene agencije u Nišu Vladan Stojanović izjavio je u petak da će izgradnja 70 stanova za socijalno stanovanje u naselju Duvanište biti završena sredinom juna.

Stojanović je rekao da izgradnja kasni 10 meseci, a da je završeno nešto više od 80 odsto stanova.

"Predstoje završni radovi, priključenje zgrade na komunalnu infrastrukturu i parterno uređenje", kazao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, konkurs za prodaju stanova biće raspisan pre nego što stanovi budu kompletno završeni, a budući da se radi o socijalnim stanovima, postojaće kriterijum koje će kupci morati da ispune.

Uslovi za prodaju biće konačno definisani nakon usvajanja novog zakona o socijalnom stanovanju, kazao je Stojanović i podsetio da će od 70 novih stanova, 52 biti ponuđena kupcima, a 18 će lokalna samouprava izdavati u zakup.

"Postoji inicijativa da se stanovima koji su planirani za izdavanje, reši problem stanovanja žitelja naselja Mramor koji su zbog klizišta ostali bez svojih domova", podvukao je Stojanović.

Izgradnja socijalnih stanova u Duvaništu počela je marta 2014. godine, trebalo je da bude završena do 30. aprila 2015. godine.

U Gradskoj stambenoj agenciji kašnjenje objašnjavaju objektivnim razlozima, "pronalaskom" neucrtanih vodovodnih i kanalizacionih instalacija, i majskim poplavama.

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković je ranije ove nedelje izjavio da stanovi neće biti završeni do kraja godine i da krivicu za kašnjenje snosi Gradska stambena agencija.

On smatra da je ova agencija napravila veliki problem gradu jer će izvođač radova sigurno tražiti naplatu penala zbog kašnjenja i dodatnih radova koje je morao da izvede jer je dobio katastrofalno prazan projekat.

Za izgradnju socijalnih stanova u Duvaništu iz republičkog budžeta obezbeđeno je 46 miliona dinara, dok je Grad Niš preuzeo obavezu plaćanja 156 miliona dinara.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar