Niš: Amerikanci preuzeli kasarnu

Potpisan ugovor između grada i američke kompanije „Klin ert kapital“, kupca kasarne „Bubanjski heroji“. Ukupna vrednost investicije premašuje 60.000.000 evra. Stižu i bankarske garancije

NIŠ - Gradonačelnik Miloš Simonović i vlasnik kompanije „Klin ert kapital“, Filip Bej, u ponedeljak su u Gradskoj kući potpisali ugovor o kupoprodaji 15 hektara zemljišta na lokaciji bivše kasarne „Bubanjski heroji“, koje je američka kompanija, pre dva meseca, na javnoj licitaciji, kupila za 153 miliona dinara, obavezavši se da, u narednih pet godina, investira više od 60 miliona evra. Svečanom činu prisustvovala je i ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik.

Pored stambenog prostora, na pomenutoj lokaciji biće izgrađen hotel visoke kategorije, sportski tereni - na kojima će, kako je naglasio Filip Bej, jednog dana moći da trenira i najbolji teniser na svetu, Novak Đoković - a u planu su i izgradnja velikog trgovačkog centra, te otvaranje univerziteta sa poznatim američkim imenom, za studije inženjeringa, uz Centar za sve umetnike Niškog regiona.

- Ovo je veliki dan za Niš, jer nam dolazi još jedan značajan investitor, što potvrđuje da smo otvoreni i privlačni za ulaganje kapitala - istakao je gradonačelnik Simonović.

Zahvaljujući se gradskim vlastima što su prepoznale njegove namere, Filip Bej je obećao da će dovesti još mnoge američke investitore, dok je ambasadorka Vorlik procenila da je ovo odličan primer ekonomske saradnje SAD i Srbije.

- Čvrsto verujem da će, već do kraja ove godine, u Srbiju, ali i u Niš, doći još mnogi investitori iz moje zemlje, a ja lično, i ambasada, pružićemo im svu potrebnu logistiku - istakla je Meri Vorlik.

POSETA

Pre potpisivanja ugovora, u pratnji domaćina, ambasadorka SAD obišla je hotele „Niš„ i „Ambasador“ - deo objekata koje je kupio američki biznismen srpskog porekla Srba Ilić, sa kojim je upravo okončano sporenje... Na kraju, gošća je - skupa sa Filipom Bejom - posetila i kompleks nekadašnje kasarne „Bubanjski heroji“.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Niš: Amerikanci preuzeli kasarnu”

  1. Slavko says:

    Od invensticije ni “I”

Ostavi komentar