Na prodaju deo Doma sindikata u BG

Savez sindikata Crne Gore (S SCG) objavio je oglas za prodaju poslovnog prostora u zgradi Doma sindikata, na Trgu Nikole Pašića broj 5 u Beogradu.

U oglasu se pozivaju zainteresovani građani i preduzeća da u narednih 15 dana dostave ponude Komisiji S SCG za sprovođenje postupka prodaje poslovnog prostora, bez preciziranja datuma objave javnog poziva i medija u kom je objavljen.

Komisija S SCG će se, kako je objašnjeno, starati o sprovodenju postupka po oglasu, rangiranjem i davanjem predloga za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

Ponude se mogu dostavljati na adresu S SCG, ul. Novaka Miloševa 29/1, Podgorica, gde će biti otvorene.

Polovinom februara ove godine, podgorički mediji su objavili da je crnogorski sindikat najavio prodaju svog poslovnog prostora u Beogradu, površine 714 kvadratnih metara.

Kupovinu tog prostora je ranije, kako je objavljeno, odbio Savez samostalnih sindikata Srbije, kom je cena od 1,4 miliona evra bila previsoka.

Iz S SCG su saopštili da se ponuđena imovina prodaje u viđenom stanju, kao i da porezi, takse i ostali troškovi zaključenja ugovora o kupoprodaji padaju na teret kupca, odnosno najboljeg ponuđača.

Predsednik S S S S Ljubisav Orbović izjavio je da u prodaji poslovnog prostora crnogorskog sindikata ne vidi ništa sporno, budući da su jedan od vlasnika, ali da smatra da je ponuda crnogorskih kolega srpskim sindikalcima "mogla da bude drugačija".

"Savez samostalnih sindikata Srbije ima većinsko vlasništvo u zgradi Doma sindikata, a poslovni prostor u tom zdanju poseduju i Radnička štampa, Sindikat Beograd, Vojvođanska banka, i drugi", rekao je Orbović.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar