Na leto počinje izgradnja dve stambene kule na 20 spratova

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je u Kanu da će u okviru projekta „Beograd na vodi,“ na leto početi izgradnja dve rezidencijalne kule od 20 spratove, površine 68.000 metara kvadratnih, a da će ugovor sa firmom „Igl Hils“ iz Abu Dabija biti potpisan u roku od nekoliko narednih nedelja.

Kule, čija je realizacija planirana u prvoj fazi projekta, danas su predstavljene na štandu kompanije „Igl Hils“ na 26. Međunarodnom sajmu nekretnina (MIPIM) u Kanu.

Međunarodni sajam u Kanu je, kako je Mali istakao, najbolje mesto za promociju Beograda i tog projekta.

- Prošle godine smo predstavili master plan, dakle početak i ideju izgradnje „Beograda na vodi“, ove godine smo išli veliki korak dalje i prezentovali završni dizajn dve stambene kule koje će početi da se grade tokom leta ove godine – kazao je Mali.

On je dodao da je to prvi objekat, a odmah nakon toga sledi izgradnja kule, tržnog centra i jedne poslovne zgrade i jednog hotela, što je prva faza projekta.

- To se u potpunosti uklapa u našu želju da Beograd izađe na reku, da iskoristimo tu promenadu i šetalište pored reke Save i da na neki način pružimo najbolje iskustvo onima koji će živeti tu, a takođe i Beograđanima koji će koristiti to šetalište i sadržaje na njemu – istakao je Mali.

On je podsetio da je MIPIM u Kanu najprestižniji sajam nekretnina na svetu i na njemu se trenutno predstavljaju 93 svetska glavna grada.

- Beograd je morao da bude ovde... Na ovaj način promivišete vaš grad, ali takođe i projekat, a ovo je najbolje mesto za to – naveo je Mali.

Gradonacelnik Beograda je precizirao da će projekat biti realizovan kroz preduzece „Beograd na vodi“ koje će i prodavati stanove.

- U sledećih nekoliko nedelja imaćemo potpisan ugovor između Vlade Srbije i „Igl Hilsa“ iz Abu Dabija, kroz, naravno preduzeće „Beograd na vodi“ – rekao je on.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar