Luksuzni stanovi bez kupaca

Prvi luksuzni stanovi vredni i po milion evra prodati su još prošle godine, i pre nego što je započeta izgradnja prvih deluks zgrada u Novom Sadu. Ipak, svetska ekonomska kriza zakočila je i novosadske investitore, pa kupaca penthausa nema već mesecima. Ipak, iako Novosađani tvrde da je broj radnika na gradilištima manji, kao i da se radi znatno manje nego ranije, investitori „Park sitija”, „Penthaus bildinga” i „Bulevar centra” tvrde da će njihovi klijenti u svoje stanove ući najkasnije do kraja godine, piše Blic.

Kada bismo rekli da se ekonomska kriza nije osetila u našem sektoru i da je sve teklo glatko, to bi bila laž. Bilo je problema, ali se znalo da projekat ove veličine i značaja mora da se završi na isti način na koji je i započet. Klijenti sada biraju unutrašnju dekoraciju, završavaju se unutrašnji radovi, a useljenja se mogu očekivati do kraja godine - tvrdi Silvija Stanišić, PR „Vondel kapitala”, holandske firme koja gradi luksuzni „Park siti”.

Ta zgrada bi trebalo da postane grad u gradu - čitavo naselje u kome ulaze u zgrade obezbeđuju portiri, a stanare penthausa vrednih milion evra sa pogledom na Limanski park i Dunav u prizemlju čekaju banke, pošte, vrtići, šetališta, frizerski saloni...

Najveće posledice, kaže Vladimir Mišić iz firme „Zoned”, investitora prve penthaus zgrade u Vojvodini, ekonomska kriza donela je na polju kupaca. Dok su u prvim danima izgradnje nedeljno prodavano i po nekoliko stanova od 2.000 evra po kvadratu prodavani, već mesecima se niko nije javio kako bi kupio najskuplje stanove. Ipak, cena se ni u jednoj firmi nije menjala, dodaje on, niti može biti menjana. Stan u koji se unosi trešnjev parket, kupatilo u koje se stavlja španska keramika, ulaz u kome se nalazi bazen, jednostavno traže određenu cenu po kvadratu. A baš zbog kupaca koji su već uložili novac promena u kvalitetu, tvrde ne sme biti kašnjenja u gradnji. Sve to je, pričaju, moguće samo zahvaljujući tome što se ovakve milionske konstrukcije finansijski zaokruže i pre no što se polože temelji, jer u njih se ulažu i ime u imidž firme.

- Svesni smo i mi komentara i glasina, pa i straha u ljudima, čak je i mene jedan prijatelj pitao: kako je tako malo radnika na gradilištu? Samo sam se nasmejao i rekao da uskoro skidamo zaštitnu zavesu, pa će videti fasadu i radnike. Na naše gradilište izlazi dnevno 150 do 200 radnika, a dve lamele smo već uselili. Za ostale kupce stanovi će biti gotovi skoro pet meseci pre roka, a to znači do kraja ove godine - kaže Vladimir Mišić iz „Zoneda”.

I u „Aleksandru” navode da ekonomska kriza ne utiče bitno na poslovanje ovog preduzeća, i da će radovi na stambeno-poslovnom „Bulevar centru” biti gotovi mesec dana pre roka - u novembru ove godine.

Luksuzni Kompleks

1. „Park siti”

Investitor je „Vondel kapital”, a investicija se procenjuje na 45 miliona evra. Cena kvadrata i dalje je od 1.300 do 2.400 evra po kvadratu. Najluksuzniji stanovi na samom vrhu zgrade prodati su i za po milion evra.

2. „Zoned penthaus”

Stanari penthaus zgrada sa zidovima od stakla u zgradi će imati i bazen, saunu, fitnes salu, spa centar. Svi luksuzni stanovi imaju više od 100 kvadrata. Cena kvadrata je oko 2.000 evra.

3. „Bulevar centar”

„Aleksandar” će na uglu Bulevara i ulice Novosadskog sajma napraviti jedinstveni sportsko-poslovni centar u koji se ulaže oko 35 miliona evra. Objekat se sastoji od poslovne zgrade i tri izdvojene stambene lamele.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar