Kvadrat skuplji 150 evra

Otvaranje bulevara uticalo na cene nekretnina

Završetak Somborskog i Bulevara Evrope s jedne i iščekivanje povoljnijih stambenih kredita s druge strane povećali su u poslednjih mesec dana cene nekretnina u okolini dve nove saobraćajnice za prosečnih 100 do 150 evra po kvadratu.

Otvaranje dva moderna bulevara će, prema očekivanjima u novosadskim agencijama za promet nekretnina, narednih nedelja direktno uticati na poskupljenje pojedinih lokala u ulici Veselina Masleše, kao i na cene stanova u okolini Bulevara kneza Miloša.
Iako je letos za stan u delovima grada gde je počela gradnja bulevara bilo potrebno oko 1.000 evra po kvadratu, danas se garsonjere ne mogu kupiti bez 300 evra više, a najjeftiniji dupleksi prodaju se po cenama od 900 do 1.000 evra. To znači da se za stan na ovim bulevarima sada mora izdvojiti gotovo jednako novca koliko i za stariju gradnju u najužem centru grada.
Kupci, već navikli da svaki pomen novih bulevara utiče na cene, postavljaju pitanje koliko je to realno, a koliko je još jedan pokušaj brzog udara na njihov džep. Ali, u agencijama za nekretnine tvrde da se povećanje cena nije naprasno dogodilo i da nade kupaca da će one možda ponovo biti niže nema osnova.
- Interesovanje za ove lokacije svakako je povećano već neko vreme unazad, od kada su se pojavili subvencionisani krediti. Realne cene kvadrata na Bulevaru Evrope su od 900 do 1.300 evra, ali to ne treba da iznenađuje kupce, jer su stanovi koji su ovde u ponudi već useljivi, a neki čak i uknjiženi - navodi Violeta Vučenović, direktorka "NS grupe" koja okuplja dvadesetak novosadskih agencija za nekretnine.
Otvaranje bulevara je najveće promene donelo cenama lokala u ulici Veselina Masleše, koje su poslednjih nedelja naglo uvećane čak za petinu, a očekuje se da će biti i veće. Nekada najmanje traženi lokali sada se prodaju po ceni od 2.000 evra za kvadrat, a cena im varira u zavisnosti od veličine i toga da li izlaze na ulicu i koliko su otvoreni izlozima. Interesovanje za ove lokale, priča Vučenovićeva, naglo je povećano.
- Otvaranje Somborskog bulevara, prema našim očekivanjima, neće imati toliko uticaja na nekretnine na samom bulevaru koliko će uticati na cenu stanova na Novom naselju. Ceo taj potez Novog naselja oko Bulevara kneza Miloša sada će izlaziti direktno na bulevar, imati daleko bolju lokaciju i očekujemo da će cene ubrzo biti za 100 do 150 evra i ovde - priča Vučenovićeva, uz napomenu da to znači da će kvadrat i ovde koštati oko 1.000 evra.
I u "Zoned nekretninama", firmi koja gradi i luksuzni zgradu sa penthausom na novom bulevaru, potvrđuju da je interesovanje kupaca veće i da to mora uticati na cenu. Ipak, oni očekuju da će se cena ustaliti i da novih skokova neće biti.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar