Kvadrat i za 750 evra

Tržište nekretnina u Beogradu opet bi moglo da živne nakon najava da će od 1. oktobra država ponovo krenuti da subvencioniše stambene kredite u novogradnji. U prestonici je trenutno u ponudi nekoliko hiljada novih stanova, za čiju kupovinu je u poslednjih desetak dana interesovanje kupaca naglo poraslo, piše Blic.

Najviše završenih stanova ima u naselju ”Belvil“, gde je na prodaju ostalo oko 430 stambenih jedinica. U završnoj fazi izgradnje je još stotinjak stanova, koje se grade preko puta preko puta TC ”Piramida“ i Bloka 45. Cena kvadrata u bivšem Univerzitetskom selu iznosi 1950 evra plus PDV, dok su nezavršeni stanovi u Novom Beogradu i za nekoliko stotina evra jeftiniji. Novih nekretnina ima i kod Bežanijskog groblja i prodaju se po ceni od 1840 evra. Za one koji žele ekskluzivan stan su nekretnine kod zgrade ”Energoprojekta“, gde kvadrat košta čak 3.500 evra.

- Imamo dosta novih stanova i to na desetak lokacija. Intersovanje je veliko, pogotovo kada se uporedi sa onim od pre nekoliko meseci, kada je tržište zamrlo. Telefoni su ponovo počeli da zvone ­ kaže Nedeljko Malinović, vlasnik agencije ”Legat“

Novih stanova ima i u Zemunu, a cene se kreću od 1.500 do 1.700 evra. Na teritoriji opštine Zvezdara kvadrat se može naći i za 1.000 evra, koliko košta u Lošinjskoj ulici, do 2.000 evra u Križanićevoj. Skuplje je na Vračaru, gde se cene kreću između 2.100 i 3.000 evra.

- Mi u svojoj ponudi imaju oko 350 stanova koji se klasifikuju kao novogradnja. Najveći broj je sa teritorije Vračara, Zvezdare, Mirijeva, Palilule i Bežanijske kose, gde se zapravo i najviše zida uz poštovanje urbanističkih uslova - kaže Miroslav Cvetković iz agencije za nekretnine ”Cvetković ­ Roškov“.

Veoma jeftino je u Žarkovu, gde se kvadrat može naći i za 750 evra. Međutim, u slučaju kupovine takvog stana kupci bi posebnu pažnju trebalo da obrate na to da li je investitor gradio legalno i da li ima sve neophodne papire. Veoma povoljno je i na Mirijevu i to u Šejkinoj ulici, gde se cene kreću od 1.090 do 1.350 evra po kvadratu. Tolike su cene i u naselju Medaković.

- U poslednjih desetak dana znatno je skočilo interesovanje za stanovima. U poslednjih pola godine prodavali smo po jedan do dva stana mesečno. U Francuskoj ulici imamo još 60 slobodnih stambenih jedinica, koje su useljive od novembra, a prosečna cena je oko 2.500 evra ­ kaže Aleksandar Zavišić iz kompanije ”Atlantik Oušn“.

Potrebno još oko 40.000 stanova

Prema procenama konsultanstke kuće ”Kingstrdž“, Beogradu fizički nedostaje oko 40.000 stanova. Ipak, svega 10.000 sugrađana ima mogućnost da kupi nekretninu, dok je u stalnoj potrazi za stanom, iako bez dovoljno novca, oko 20.000 Beograđana.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar