Krov nad glavom dobilo 39 pripadnika Ministarstva odbrane

Posle višegodišnjeg čekanja 39 aktivnih i penzionisanih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i njihovih porodica danas je rešilo stambeno pitanje.

Njima je ministar odbrane Bratislav Gašić u Velikoj ratnoj sali u Beogradu uručio ključeve stanova u naselju "Stepa Stepanović" i poručio da će to ministarstvo i VS u narednom periodu učiniti sve kako bi se što per rešili imovinsko-pravni sporovi u unutrašnjosti Srbije, i počela izgradnja i raspodela stanova u Vranju, Pirotu i Novom Sadu.

Prema njegovim rečima od 27. feburara 2012. MO je svojim aktivnim i penzionisanim pripadnicima dodelilo 1.081 stan, ne računajući stanove iz Fonda SOVO (socijalno osiguranje vojnih osiguranika) i kredite koje mogu da dobiju za kupovinu stanova.

"Taj trend nameravamo da nastavimo i Vojska Srbije je tu da vam se oduži za sve što ste učinili za nju i Srbiju", poručio je Gašić.Na pitanje da li je bilo reči u Vladi Srbije o izgradnji 10.000 jeftinih stanova za pripadnike vojske i policije, u saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Gašić je odgovorio da je već razgovarao sa direktorom Građevinske direkcije Srbije o lokaciji u Zemunu na kojoj bi moglo da se izgradi naselje poput "Stepe Stepanović".

"Nadam se da ćemo u narednom periodu u Zemunu imati izgradnju kao što je to bilo u "Stepi Stepanović", ali koliko će tu stanova biti, to zavisi od procene republičke Uprave prihoda i niza drugih činilaca", objasnio je Gašić.On je dodao da predstavnici MO i VS rešavaju imovinsko-pravne odnose i ugovorne odnose koji su u Nišu potpisani pre oko dve godine "a ništa se nije pokrenulo".

"Očekujem i završetak i proceduralnih formalnosti u Vranju, Priotu i Novom Sadu. Odobrili smo mnogo kredita i stanova preko Fonda SOVO. Očekujem da sledeće godine dodelimo još 1.000 stanova", rekao je Gašić.Ministar odbrane podvukao je i da se aktivno radi i na sagledavanju spiska pripadnika MO i VS koji imaju pravo na rešavanje stambenog pitanja.

"Taj spisak datira iz 1978. i sada gledamo ko još ima prava", rekao je Gašić.On je dodao da u ovom trenutku postoji mnogo vojne imovine koja je protivpravno useljena i da se radi na tome da se ti objekti vrate nazad kako bi mogli, na transparentan i jasan način, da budu dodeljeni pripadnicima MO i VS.Osnovnim ugovorom sa Građevinskom direkcijom Srbije, Ministarstvu odbrane pripalo je 723 stana u naselju "Stepa Stepanović", posle čega je na ime naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta i na ime poslovnog i garažnog prostora u tom naselju ministarstvu pripalo još 56 stanova, odnosno ukupno 779 stanova.

Za ustupljenu lokaciju kasarne "Vojvoda Stepa Stepanović" za potrebe pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pribavljeno je i ukupno 153 stana u Nišu, Čačku, Valjevu, Gornjem Milanovcu, Prijepolju i Vranju.U "Stepi Stepanović" u Beogradu do sada je useljeno 682 pripadnika MO i VS, a ostalo je još 97 stanova za useljenje.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar