Krediti za uštedu energije ProCredit banke

Godišnjom uštedom na troškovima grejanja koju osigurava postavljanje toplotne izolacije na spoljnim zidovima stana ili kuće, budžet svake porodice može postati veći za oko 700 evra godišnje, što su gotovo dve dodatne plate u Srbiji.

Više od 74 odsto porodičnih kuća i stambenih zgrada u našoj zemlji nema dovoljno dobru ili čak nikakvu termoizolaciju, iako je ušteda koja se ovim unapređenjem ostvaruje uvek dovoljna da takvo ulaganje otplati samo sebe za svega nekoliko godina.

Upravo iz tog razloga, ProCredit banka je ovog proleća pripremila izuzetno povoljnu ponudu kredita za uštedu energije, zahvaljujući kojima svi zainteresovani građani mogu iskoristiti naredne mesece da u svom domu realizuju unapređenja koja će im omogućiti manju potrošnju energije, niže mesečne troškove, ali veći komfor života.

- Krediti za uštedu energije ProCredit banke pokrivaju širok spektar namena. Zahvaljujući njima, građani mogu pod veoma povoljnim uslovima da postave izolaciju na svojim stambenim objektima, zamene prozore ili vrata, modernizuju sistem grejanja, instaliraju toplotnu pumpu ili da kupe energetski efikasne kućne uređaje i belu tehniku. Velika novina u našoj ponudi su stambeni krediti za kupovinu novih i energetski efikasnih stanova, čija kamatna stopa iznosi 4 odsto plus šestomesečni EURIBOR i povoljnija je čak i od subvencionisanih stambenih kredita - rekao je Igor Anić, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

Prema njegovim rečima, finansijska podrška u realizaciji energetski efikasnih unapređenja samo je deo partnerstva koje stručnjaci ProCredit banke pružaju svima koji su zainteresovani za takva ulaganja. Drugi i često najvažniji aspekt te saradnje su, ističe Anić, pouzdane preporuke savetnika ProCredit banke i detaljni proračuni isplativosti koju donose konkretna EE rešenja, na osnovu kojih je lako oceniti u kojoj je meri planirano ulaganje opravdano i koliku uštedu u porodičnom budžetu osigurava.


Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar