Koja su naša očekivanja prilikom kupovine stana?

Čak i za iskusne kupce, potraga za različitim proizvodima nije nimalo jednostavna. U svakodnevnom životu razmatramo prioritete, pravimo spiskove i borimo se sa nedoumicama i nesigurnostima oko kupovine čak i najmanjih kućnih uređaja. Zato i nije čudno da, kada na red dođe kupovina nekretnina, liste postaju duže, a očekivanja mnogo veća, jer smo svesni toga da je u pitanju prostor u kojem ćemo oblikovati svoj život i stvoriti pravi dom.

Kupovina stana predstavlja mnogo više od pukog odabira mesta i kvadrature – ovaj izbor predstavlja nas i naš stil života. To je prostor u kojem dočekujemo prijatelje, slavimo najvažnije trenutke i opuštamo se posle napornog dana. Ne smemo zanemariti ni činjenicu da je količina novca koju je potrebno izdvojiti velika, bez obzira na veličinu stana i to da li smo se odlučili na živahni gradski centar ili mirniju periferiju. Ovo su samo neki razlozi zbog kojih ne želimo da pravimo kompromise i zbog čega je važno da naša očekivanja od kupovine novog životnog prostora budu u potpunosti ispunjena.

Sigurnost u toku celokupnog procesa je svakako jedan od najvažnijih zahteva. Želimo da se uverimo u validnost pravne dokumentacije, kako bismo osigurali da nas neće dočekati neprijatna iznenađenja. Ukoliko je u pitanju novogradnja, važno je da su investitori i izvođači radova pouzdane kompanije sa iskustvom u radu, čije prethodne radove možemo da istražimo i uverimo se u njihov kvalitet.

Ovo su, svakako, važni preduslovi da bismo ozbiljno razmatrali investiranje u nekretninu, ali se moramo pobrinuti da se u administraciji, mnoštvu papira i formulara ne izgubi uživanje koje sa sobom nosi iskustvo biranja novog doma. Osećaj da smo odabrali mali deo sveta za sebe, u kojem ćemo planirati, uživati i voleti i uređenjem enterijera iskazati svoj životni stil, zajednički je svima – bez obzira na to kako zamišljamo svoj savršen prostor.

Zamisli o idealnom mestu za život zaista su raznolike – za nekoga, prioritet je zgrada okružena parkovima i igralištima, kao i blizina obdaništa i škola ili stanica gradskog prevoza. Za nekog drugog će „prelomna tačka“ biti blizina staze za trčanje ili teretane. Stvari poput ovih naročito su važne u ubrzanom dobu u kojem živimo, gde je vreme najdragoceniji resurs. U skladu sa tim, sve su privlačnija mesta koja, pored kvaliteta izgradnje, nude i blizinu šetališta gde možemo da popijemo kafu sa prijateljima, ali i da se upustimo u omiljeni način rekreacije – poput popularne Sava Promenade.

Kako bi se udovoljilo različitim životnim stilovima, u Beogradu se poslednjih godina grade kompleksi sa ciljem da ponude sve što je neophodno za udoban život i funkcionalan prostor koji svako može da prilagodi sebi i iskoristi do maksimuma.

Jedan od takvih primera je i nova urbana destinacija koja se gradi na obali Save - Belgrade Waterfront. Ovaj projekat zamišljen je tako da u svakoj zgradi ponudi isti impresivan nivo kvaliteta i sigurnosti, ali i širok izbor pogodnosti važnih za sve životne stilove. Zgrada BW Residences dočekaće prve stanare na proleće, u toku je izgradnja BW Parkview i BW Vista, a u planu je još novih i uzbudljivih projekata. U skladu sa trendom potražnje ekskluzivnijih stanova, u ponudi su i The Residences at The St. Regis Belgrade, brendirani stanovi koji su u svetu poznati kao adresa stila i elegancije.

Na kraju, svoj savršen kutak prepoznaćete ne samo po kvadraturi, visini prozora ili blizini omiljenog dela grada, već i po sigurnosti i bezbednosti vaše nove oaze, i osećaja da je upravo to prostor u kojem želite da stvarate nove uspomene.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar