Kikinda: Počela izgradnja stanova za socijalno stanovanje

U Kikindi su danas i zvanično započeli radovi na izgradnji 15 stanova, prvog od osam planiranih objekata u bloku C2, u centru grada. Kikinda je jedina opština čiji je projekat odobrila Vlada i resorno Ministarstvo građevine, a započetom stanogradnjom u narednim godinama biće obezbeđeni povoljniji uslovi zakupa i kupovine stanova od tržišnih. Ukupna vrednost investicije je oko 64 miliona dinara.

Izgradnja prvog objekta, četvorospratnice sa 15 stanova, trebalo bi da bude završena u narednih godinu dana, a ukupna investicija je vredna 64 miliona dinara. Uz Ministarstvo građevine, koje obezbeđuje inicijalna sredstva, budžetom Opštine Kikinda planirano je oko 50 miliona dinara za izgradnju ovog objekta.

Deo stanova namenjen je izdavanju u zakup pod povoljnijim uslovima, a deo stambenog prostora biće na prodaju, po ceni takođe povoljnijoj od tržišne. Lokalna samouprava će određenu kvotu stambenog prostora izdvojiti za mlade, uspešne kadrove.

Beogradska firma "Stankomerc" je na tenderu izabrana za izvođača radova, a kikindska građevinska operativa biće angažovana na ovom projektu.

U narednih pet godina, kroz najavljenu realizaciju projekta bloka C2, Kikinda bi obezbedila oko 12 hiljada kvadrata stambenog i poslovnog prostora, na aktraktivnoj gradskoj lokaciji i pod povoljnim uslovima za buduće zakupce i valsnike.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar