Kako treba da izgleda momački stan?

Momački stan je sinonim za nepovredivu teritoriju koja isključivo i samo pripada muškarcu. Mesto na kome se oseća opušteno, komotno i sigurno. Poštujući sve ovo, da stan ne bi pretvorio u samačku pećinu, valja slediti izvesne smernice.

Potrebno je obratiti pažnju na vrstu i kvalitet nameštaja, dimenzije u odnosu na prostor, materijale i način na koji se održavaju. Treba birati one čije čišćenje je jednostavno i lako i ne zahteva specijalna uputstva.

b-stan8

Isto tako, stanu treba udahnuti život time što će se u njega, pored stvari koje su potrebne i imaju svoju funkciju, staviti i komadi koji su samo “za ukras”. Ovako će se izbeći da stan deluje kao kulisa ili ambijent iz nekog salona nameštaja.

Kombinovanjem različitih stilova, omogućuje se pokretanje prostora i dobija se na njegovoj atraktivnosti. Naravno, nikako ne treba preterivati u tome, kako se ne bi stvorio sveopšti haos. Kako biste bili sigurni da nećete pogrešiti,opredelite se za jedan ili dva detalja koji će se izdvajati bojom ili oblikom, koji će dominirati prostorom i privući pažnju vaših gostiju.

Akcenat u prostoru se, svakako, može stvoriti ukoliko se fokusiramo na tepih ili neku drugu vrstu podne obloge, koja će se istaći svojom teksturom ili bojom. Izaberite kvalitetan orijentalni tepih ili životinjsku kožu, radije nego vuneni koji se teško održava. Takođe, kvalitetna fotelja će dati poseban pečat prostoru dnevnog boravka.

Neki predmet iz vaše prošlosti - stara porodična fotografija, starinski radio-aparat ili luster sa visećim staklićima, mogu oplemeniti prostor u kome preovlađuju ravne, jednostavne forme karakteristične za ovo vreme.

Priuštite sebi barem jedno moderno delo, a po mogućstvu i nekoliko kvalitetnih umetničkih dela koja će ostaviti utisak o vašoj zrelosti. Postavite ih tako da budu lako uočljiva pri ulasku u prostoriju.

Stan uredite tako da bude funkcionalan i prijatan, da u svakom trenutku možete da se rešite suvišnih stvari. Visoki garderoberi u noćnoj zoni stana ili u hodniku bi trebalo da pomognu u ovome. Ukoliko ste u mogućnosti, garderobu iselite iz dnevne zone i tako oslobodite zidove od visokih elemenata.

Kuhinju opremite tako da bude pregledna, funkcionalna i da odaje utisak urednosti i čistoće.

BILjKE

Oplemenite stan biljkama, a kako biste imali što manje problema oko njihovog održavanja, opredelite se za neke otpornije vrste. Savet stručnjaka vam ovde može biti i te keko koristan, te se ne stidite da ga i potražite.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar