Još 200 miliona dinara za stambeno kreditirnje

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je programom dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnika za ovu godinu obezbeđeno 500 miliona dinara i da je do sada utrošeno 408 miliona dinara.

Kako se navodi, tim programom stambeno pitanje do sada su rešila ukupno 2.004 profesionalna vojnika, od kojih 221 od početka ove godine.

"Zbog velikog interesovanja za subvencionisano stambeno kreditiranje biće pokrenuta inicijativa radi obezbeđenja dodatnih 200 miliona dinara", piše u saopštenju.

Ministarstvo je dodalo da stambeno kreditiranje korisnika vojne penzije bez stana, koji ostvaruju pravo na naknadu dela troškova za stanovanje, realizuje Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, odobravanjem sredstava za stambeno zbrinjavanje u iznosu od 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Fond je u ovoj godini, zajedno sa prenetim sredstvima iz prošle godine, za stambeno kreditiranje korisnika vojne penzije do sada izdvojio 113.957.141 dinara, a planira da do kraja godine izdvoji još 123.944.637 dinara.

Do sada je ukupno 1.549 korisnika vojne penzije rešilo stambeno pitanje na ovaj način, od toga 26 od početka godine, navelo je Ministarstvo i dodalo da je planirano da se do kraja godine obezbede sredstva za još 72 kredita.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar