Još 12.500 aktivnih i penzionisanih oficira bez stanova

Ministar odbrane Bratislav Gašić podelio je danas ključeve stanova za 43 pripadnika Vojske Srbije i najavio da će se sa tom praksom nastaviti i u narednoj godini, jer ima još oko 12.500 aktivnih i penzionisanih pripadnika oružanih snaga koji čekaju na rešavanje stambenog problema.

- Stalno ponavljam i ponosno ističem da smo u prethodne dve godine obezbedili krov nad glavom za 1.300 naših pripadnika. Time je lista znatno smanjena. Tu nećemo stati. I u novoj, narednoj godini, očekuje nas još mnogo posla, jer je vaša materijalna sigurnost naš prioritet - rekao je Gašić.

Nakon svečanosti u zgradi starog Generalštaba u Beogradu, Gašić je rekao da na rešavanje stambenog pitanja čeka još oko 12.500 penzionisanih i aktivnih pripadnika vojske.

- Danas, u ovoj prelepoj obnovljenoj (Ratnoj) sali, ključeve će će dobiti vas četrdeset i troje. To za vas znači novi početak i šansu da s porodicama bezbrižnije gledate u bolje sutra. Za nas je to podstrek da nastavimo s radom i rešimo stambeno pitanje i za ostale naše pripadnike - rekao je Gašić.

Danas su podeljeni ključevi stanova u beogradskim naseljima Bežanijska kosa i Stepa Stepanović, kao i u opštinama Novi Beograd, Stari grad i Čukarica.

Gašić je rekao da je danas bilo u planu da se podeli više od 100 ključeva, ali da je zbog žalbenog postupka koji još traje u nekim slučajevima, podeljeno samo 43.

On je, međutim, najavio da će se već u januaru nastaviti sa razmenom dobara između vojske i lokalnih samouprava, pre svega kada je u pitanju jedna bivša kasarna u Zemunu, kako bi se nastavila stanogradnja.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar