Jeftiniji stanovi i za zaposlene u zdravstvu i prosveti?

Zaposleni u zdravstvu, prosveti ili socijali mogli bi da reše svoje stambene probleme i konkurišu za jeftine stanove, što je za sada omogućeno samo pripadnicima vojske, Ministarstva odbrane, Bezbednosno informativne agencije, policije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

U narednih godinu ili dve mogao bi da bude proširen projekat kupovine stanove od 500 evra po kvadratu za sve zaposlene koji su na platnom spisku države.

"Mi ni jednog trenutka ne zatvaramo vrata drugima. To znači da ćemo krenuti sa ovim projektom, videćemo kako će se on realizovati u narednih godinu ili dve i videti da li će projekat biti proširen. Daleko od toga da će to važiti samo za snage bezbednosti", rekla je ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukutre Zorana Mihajlović.

Ona je istakla da je projekat počeo sa pripadnicima vojske i policije, jer oni nisu imali nikakve druge mogućnosti da reše svoje stambeno pitanje.

Konsultant za investicije Mahmud Bušatlija ocenio je da veruje da nije zakonito izdvojiti samo jednu grupu državnih službenika i omogućiti im povoljne uslove i da je neophodno sistemsko rešenje.

"Deo državne uprave iz nekog razloga se dodvorava ministarstvima sile, a neće da podrži lekare, prosvetne radnike i ostale svoje činovnike", rekao je Bušatlija.

Gradnja jeftinih stanova najavljena je prvo za mart, potom za april i konačno za avgust ove godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar