Jeftini stanovi biće moderno izgradjeni

Jeftini stanovi, čija izgradnja uskoro treba da počne na prostoru beogradske kasarne "Stepa Stepanović", biće kvalitetno uradjeni, uz poštovanje svih standarda Evropske unije, izjavio je danas Tanjugu sekretar Udruženja za gradjevinsku industriju u Privrednoj komori Srbije (PKS) Goran Rodić.
"To što će cena stanova (od 1.290 evra po kvadratu) biti primerena kupovnoj moći stanovništva nikako ne znači da će oni biti izgradjeni na uštrb kvaliteta", kazao je Rodić, dodajući da će u stambeni kompleks na Voždovcu, uz korišćenje najnovije tehnologije, biti ugradjeni novi ekološki materijali, kakvi se trenutno koriste u EU.

"Vojska traži da se uradi tzv. termička zaštita objekata, odnosno da se obezbedi manji gubitak toplote na fasadnom platnu, tako da će biti primenjene nove metode za uštedu energije"
, rekao je Rodić.

Na prostoru kasarne, prema njegovim rečima, biće pretežno izgradjeni jednosobni, jednoiposobni i dvosobni, a možda i trosobni stanovi.

Moderni stambeni kompleks će, pored stanova, imati i garaže, tržne centre, ambulante, obdaništa i škole, dodao je Rodić.

Ministri odbrane Dragan Šutanovac i životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić su u utorak najavili da će na prostoru kasarne "Stepa Stepanović" u avgustu početi izgradnja modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa više od 5.000 stanova.

Šutanovac je kazao da će Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, po ugovoru sa Gradjevinskom direkcijom Srbije, pripasti 21 odsto izgradjenih površina na prostoru kasarne na Voždovcu, odnosno oko 52.500 kvadratnih metara.

Nosilac projekta je, u ime Vlade Srbije, Gradjevinska direkcija Srbije, koja će deo kompleksa graditi sopstvenim sredstvima, a deo iz bankarskih kredita, u skladu sa Uredbom o subvencionisanju finansiranja radi omasovljenja stambene izgradnje.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar