Izgradnju dve nove zgrade u naselju Dr Ivan Ribar

Direktor „Građevinske direkcije Srbije“, Nebojša Šurlan, izjavio je da je „Direkcija“ započela izgradnju dve nove zgrade u naselju Dr Ivan Ribar, a da budući stanari mogu da očekuju useljenje na leto 2017. godine.

Šurlan je rekao da se na tom mestu gradi 212 štanova, a da je „Direkcija“ trenutno u početnim fazama izgradnje.

- Ova faza se sastoji od iskopa temeljne jame i pobijanja šipova, a trajaće otprilike 30 dana. Onda prelazimo na ostale faze. Rok za završetak je planiran za proleće, a useljenje prvih stanara na leto 2017. godine – rekao je Šurlan.

On je naveo da je „Direkcija“ u ovom poslu imala veliku pomoć Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Uz angažovanje potpredsednice vlade i resorne ministarke Zorane Mihajlović, dodao je, došlo i do faze kojom se rešava veliki problem od pre godinu i po dana, vezano za korišćenje oplatola, gde je posedica bila zagađenje stanova.

- Kada je reč o sanaciji starih zgrada, naš plan je da u to krenemo krajem ove godine, kada budemo u mogućnosti da regulišemo imovinsko pravne odnose sa svim kupcima i bankama koje su ih kreditirale – rekao je Šurlan i objasnio da će se izvođenje radova na sanaciji raditi po tehnologiji Instituta „Vinča“.

- I nama je u interesu da što pre krenemo sa sanacijom, kako bismo došli do trenutka da raspolažemo tim nekretninama – objasnio je on.

Upitan koliko je ukupno stanara iz zagađenih zgrada rešilo problem, on je naveo da ij je 199, a da je polovina raskinula ugovor sa „Direkcijom“, uz vansudsko poravnanje.

- Mi smo njima isplatili sve što su prvobitno uplatili „Građevinskoj direkciji Srbije“. Dalje, 41 stanar je prihvatio da pređe u stanove koje smo obezbedili u ovom naselju tako što smo ih otkupili od Grada Beograda, a njih 52 je prihvatilo da stare stanove zamene novim u ovim zgradama koje sad zidamo – objasnio je on.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar