Izabrano idejno rešenje za kompleks socijalnog stanovanja u zemunskom Kamendinu

Na osnovu nedavno završenog konkursa, izabrano je idejno rešenje za izgradnju objekata socijalnog i pristupačnog stanovanja u Kamendinu u Zemunu. Pobedničko rešenje je delo autorskog tima koga čine Slaviša Kondić, Dragana Vimić, Miljana Ignjatović i Milan Brzaković.

Ova grupa autora je ponudila najbolje rešenje za izgradnju 270 socijalnih stanova u zgradi za koju je predviđeno da ima suteren, prizemlje, 2 sprata i potkrovlje. Ukupna bruto razvijena građevinska površina je 15.432 m2, dok je površina parcele 9.645 m2.

kamendin_1_020915

Budući izgled kompleksa u Kamendinu

Druga nagrada dodeljena je AKVS arhitekturi koju su predstavljali Anđela Karabašević, Vladislav Sudžum i Bojana Marković. Treća nagrada pripala je timu KANA arhitekti koji su činili Ljilja Brajković, Dragana Maričić, Dragan Andrić i Bojana Gočanin.

Prvi otkup dobio je rad Nemanje Kordić i Nikole Stevanović, a drugi je autorsko delo Marije Krsmanović Stringheta, Bruna Oliveira Stringheta, Tijane Stevanović i Milene Kordić.

U Agenciji za investicije i stanovanje Grada Beograda su nam potvrdili da su sredstva za izgradnju objekta u Kamendinu obezbeđena.

- Zahvaljujući aplikaciji grada Beograda, uspeli smo da dobijemo 7 mil EUR bespovratnih sredstava za izgradnju samog objekta, kroz donatorska sredstva fonda Regionalnog stambenog Programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope (CEB banka) dok će Grad Beograd obezbediti sredstva za radove na samoj pripremi terena, kao i na uređenju zemljišta, ozelenjavanju...- rekao je za "eKapiju" Goran Radulović iz Agencije za investicije i stanovanje.

Kako će se projekat dalje odvijati, Radulović kaže da zavisi od donacija. Po njegovim rečima, mogli bi očekivati da tenderi budu raspisani do kraja 2016. godine, dok bi izgradnja mogla da krene početkom 2017. godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar