Investitora uhapsili tek kada je oštetio državu

Očekujemo da nam nadležni iz državnih institucija objasne ko će sada, četiri i po godine kasnije, završiti izgradnju naših legalno kupljenih stanova ­ čulo se na skupu protestanata iz Udruženja građana „1.000 oštećenih” održanom juče pre podne u naselju Filmski grad, dan nakon hapšenja investitora Aleksandra Lukića zbog sumnji da je utajio porez u visini od 64 miliona dinara i time oštetio i građane i državu.

Aleksandar Lukić uhapšen je zbog optužbi da je utajio porez. Kada vara državu, onda nadležni organi reaguju, a činjenicu da nas građane vara već godinama svi ignorišu. Država mora da nas zaštiti od kriminala svake vrste i proveri po sudovima kako je moguće da je Luković overavao ugovore za isti stan sa više kupaca ­ kaže za „Blic nedelje” Katarina Ogrizović iz Udruženja „1.000 oštećenih”, kako piše Blic.

Prevareni građani protestovali su ispred iskopane rupe u ulici Ratka Mitrovića 56G gde je, po ugovoru, trebalo da im suinvestitori, preduzeća „Stankom” i Lukićev „Delta legal”, sazidaju stanove još pre četiri i po godine. Ispod podignutog šatora je starija gospođa na zimskoj temperaturi držala noge u lavoru, što je, prema rečima organizatora, simbolično predstavljalo tešku situaciju u kojoj su se našli ljudi koji su platili stanove koji ne postoje.

Katarina Ogrizović je za „Blic nedelje” istakla i da čelnici suinvestitora, preduzeća ”Stankom“, osim što blokiraju izgradnju spornih stanova, ni na jedan način ne žele da pomognu prevarenim građanima.

­ Nadležni organi bi morali da provere finansijsko poslovanje i odgovornost Živorada Mihajlovića, poznatijeg kao Žika Muštikla, vlasnika „Stankoma”, jer imamo neke informacije da on svojim političkim vezama opstruira dalju izgradnju naših legalno kupljenih stanova ­ objašnjava Katarina Ogrezović.

S druge strane, iz „Stankoma” poručuju da svi građani koji su zaključili ugovor o kupovini stana sa njihovim preduzećem nemaju razloga za brigu.

­ Svako ko ima zaključen ugovor sa „Stankomom” useliće se u svoj stan. Tužili smo Aleksandra Lukića Trgovinskom sudu i već dva meseca je u toku veštačenje koje će se, prema našim informacijama, završiti za dve nedelje kada ćemo konačno nastaviti s gradnjom stanova za građane koji su sklopili kupoprodajni ugovor s preduzećem „Stankom”. Ni na jedan način ne želimo da komentarišemo hapšenje Aleksandra Lukovića i rad državnih organa ­ kaže za „Blic nedelje” Miodrag Ružić iz preduzeća „Stankom”.

Da podsetimo, stanove u Filmskom gradu Aleksandar Lukić je zidao kao poslovni partner kompanije „Stankom”. U poslednje četiri godine, 300 stanova u izgradnji prodao je građanima za dva miliona evra. Lukić dobijeni novac nije evidentirao u poslovnim knjigama, pa se sumnja da je izbegao i plaćanje poreza. Najveći problem je nastao kada je Lukić prodao više stanova nego što mu je pripadalo, na osnovu ugovora koji je potpisao sa „Stankomom”. Tada je došlo do raskida saradnje između dojučerašnjih poslovnih partnera. Zbog toga zgrade u naselju Filmski grad nisu završene, a izigrani kupci koji su dali novac organizovali su se u Udruženje „1.000 oštećenih”. Protiv Aleksandra Lukića građani su ranije podneli više od sto krivičnih prijava. Njegove mahinacije nisu zabeležene samo u Filmskom gradu, već i u beogradskim naseljima Konjarnik i Karaburma, gde je prodavao stanove koji su bili neuseljivi, bez uvedene struje i vode. Uhapšen je u petak i određen mu je pritvor od 48 sati.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar