Inspekcija zatvorila četiri gradilišta

Gradilišta na tri lokacije sa spiska, koji su potencijalno opasni za okolne objekte i čiji investitori nemaju sve potrebne papire, Gradska građevinska inspekcija je juče zapečatila i označila žutim trakama sa naznakom „obustavljeni radovi”. Osim toga počelo je i zatrpavanje iskopne jame na gradilištu u Vojislava Ilića 39.

Kad su izvršni organi Gradske građevinske inspekcije došli na gradilište u Ulici Todora Dukina 39, kako bi zapečatili gradilište zatekli su na njemu radnike. Radovi su obustavljeni, a lokacija je zapečaćena. Prema rečima Mirjane Daskalović, pomoćnika gradskog sekretara za imovinsko pravne poslove investitor ovog gradilišta nije imao sve potrebne papire za izvođenje radova, kako piše Blic.
- Potvrda o prijavi radova će biti overena ujutru i odmah nastavljam sa gradnjom. Praksa je kod investitora da se započne gradnja a potvrda overi sa zakašnjenjem, zbog čega smo i požurili sa radovima - objašnjava Zoran Panić, investitor ove lokacije.
Gradilišta u Tikveškoj 25 i Kruševačkoj 35 su juče, takođe, zapečaćena žutom trakom. Iako u Tikveškoj nema opasnosti po okolne objekte, trotoar je urušen, a gradilište u Kruševačkoj je ugrozilo jedan objekat.
Osim što su ova tri gradilišta zapečaćena, Grad je počeo sa zakopavanjem iskopne jame na gradilištu u Ulici Vojislava Ilića 39.
- Mesecima me iz Sekretarijata za urbanizam vraćaju sa neoverenim rešenjem o prijavi radova zbog sitnica. Očekujem da će mi overiti dokument za sedam dana, a ovo su mi samo dodatni troškovi - kaže Slobodan Milošević, investitor ovog gradilišta.
Inspekcija za građevinske poslove je pre nekoliko meseci naložila Miloševiću da obustavi radove jer nije imao potrebnu papirologiju. Kako nije to učinio inspekcija je i zakazala zatrpavanje jame, čije će troškove snositi sam investitor.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar