Inspekcija zatrpava još jedno gradilište

Gradska građevinska inspekcija juče je počela sa zatrpavanjem gradilišta u Ulici Dragoslava Srejovića u beogradskom naselju Mirijevo. Ovo je drugo zatrpavanje temeljne jame, od kad je izdat spisak lokacija potencijalno opasnih po okolne objekte ili onih koji nemaju sve potrebne dozvole.

Izvršioci ovog zatrpavanja su procenili da će biti potrebno oko sedam dana da se ovaj rupa zatrpa. Investitor ovog gradilišta nema potvrdu o prijavi radova, a planirano je da se na ovom mestu izgrade dva stambena objekta.

Gradski sekretarijat za imovinsko pravne poslove i građevinsku inspekciju je spisak nelegalnih gradilišta proširio na 65 lokacija.

- Do sada smo zapečatili 36 lokacija, a u međuvremenu 16 investitora sa spiska su dobili potvrdu o prijavi radova, tako da mogu da nastave sa gradnjom - kaže Miroslava Daskalović, pomoćnik gradskog sekretara za imovinsko pravne poslove.

Gradsko javno pravobranilištvo je, za sada, podnelo tužilaštvu 68 krivičnih prijava protiv 211 osoba koja će odgovarati za nesavesno izvođenje radova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar