Grad novi vlasnik zgrade „Ineksa”

Prodat poslovni prostor na Paliluli

Konzorcijum koji čine Grad Beograd i JKP „Gradska čistoća” kupio je juče poslovnu zgradu „Ineks Intereksport” u Ulici kraljice Marije 1 za milijardu i 30.000 dinara.

Čitav posao oko otvaranja ponuda završen je vrlo brzo s obzirom da je za kupovinu 12.900 kvadrata poslovnog prostora ovaj Konzorcijum bio je jedini kupac. Potpisivanje kupoprodajnog ugovora je sredinom sledeće nedelje.
- Kvadratni metar plaćen je oko 820 evra, pa je Grad zadovoljan što je po povoljnoj ceni dobio poslovni prostor u koji će smestiti svoje službe. Iznos za kupovinu zgrade biće isplaćen u celosti i to do 21. decembra, kada ističe rok za plaćanje ­ rekao je gradski pravobranilac Strahinja Sekulić, koji je zastupao Konzorcijum pred Agencijom za privatizaciju.
On je objasnio da u kupovini „Ineksa” Grad učestvuje sa 400 miliona dinara (40 odsto) koji su obezbeđeni iz bužetskog suficita iz 2008. godine, dok će JKP „Gradska čistoća” dati ostatak novca (60 odsto) iz sopstvene dobiti. Sekulić je rekao i da će svi zakupci poslovnog prostora u zgradi morati da se isele u „primerenom roku, koji nije dug”, ali nije mogao da precizira kada će to tačno biti.

Izmenjen Generalni urbanistički plan
U Skupštini grada juče su usvojene izmene Generalnog urbanističkog plana do 2021. godine kojim se između ostalog menja namena zemljišta oko u Luke „Beograd”. Izmenama je predviđeno da se zadrže saobraćajne i robno-transportne aktivnosti koje su u funkciji Luke, a da se deo prostora od oko 70 hektara, koji je sada zauzet proizvodnim, skladišnim i saobraćajnim aktivnostima, transformiše u komercijalne namene. Odbornici opozicije rekli su da se izmene donose kako bi se omogućilo da Miroslav Mišković, vlasnik „Delte”, postane i vlasnik zemljišta Luke „Beograd”, dok su odbornici vladajućih stranaka odbacili te optužbe tvrdeći da one idu u prilog Gradu s obzirom da je on trenutno uknjižen kao vlasnik. Juče su donete i odluke o izradi novih 14 regulacionih planova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar