Grad Beograd prodao dve građevinske parcele na Čukarici

U budžet grada Beograda biće uplaćeno još 50,6 miliona dinara od otuđenja dve parcele u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, koje su prodate investitorima na nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u petak, 30. juna 2017. godine.

Kada pokrenu postupak izdavanja građevinske dozvole, investitori će imati obavezu da uplate još oko deset miliona dinara na ime doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, prenosi sajt te Direkcije.

Prodate su građevinske parcele površine 772 i 447 kvadratnih metara, na kojima je moguća izgradnja objekata za individualno stanovanje površine 617 i 357 kvadratnih metara. Cena zemljišta iznosila je 41.526,60 dinara po kvadratnom metru i dobijena je na osnovu procene tržišne vrednosti, koju je izradila Uprava javnih prihoda grada Beograda.

U Ulici Miloja Zakića Grad Beograd je prodao još dve parcele tokom prethodne dve godine, što govori o privlačnosti lokacije za investitore, a od tih ranijih prodaja u budžet grada uplaćeno je blizu 40 miliona dinara. Direkcija za građevinsko zemljište će uskoro oglasiti prodaju i preostale tri parcele i to će biti prilika da se prijave investitori koji do sada nisu bili u mogućnosti da uzmu učešće u nadmetanju.

Pristup građevinskim parcelama predviđen je sa postojeće saobraćajnice u kojoj postoji neophodna gradska infrastruktura, a obaveza investitora biće pripremanje i opremanje zemljišta unutar građevinske parcele, zaključenje ugovora sa nadležnim javnim preduzećima radi priključenja na zajedničku javnu mrežu, kao i plaćanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar